Flying foxes

Flying foxes https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120057/flying-foxes-120057.jpg 3 7 3

Flying foxes je niternou, lehce ironickou zpovědí mladé ženy, která se po zhroucení osobního i profesního života pokouší nalézt ztracenou rovnováhu. Děj novely se odehrává na trase Toronto - Praha - Sydney. Když létající lišky, jak se říká australským netopýrům, v hejnech vzlétnou nad Sydney, zdá se, že na svých křídlech přináší první odstíny noci… Kdysi úspěšná, emancipovaná Karin, která do Austrálie odletěla před bolestnou minulostí, si však z Prahy přivezla svou vlastní noc: Postupně se seznamujeme s okolnostmi, které vedly ke kolapsu jejího života - sexuální obtěžování lesbickou nadřízenou, vydírání, rozpad mladého manželství, ztráta zaměstnání a hospitalizace na psychiatrii. Kolik krizových situací může během pár týdnů prožít lidská bytost, aniž by to na ní zanechalo trvalé následky? Čtivá mozaika příběhů a postav přináší neotřelý pohled na věčné téma rozpadajících se mezilidských vztahů.... celý text

Přidat komentář

Kaihomielisyys
26.04.2013 3 z 5

Po přečtení komentářů níže, jsem od knihy nic zvláštního neočekávala, ale po začátku čtení jsem byla mile překvapena a celá kniha se mi četla velice dobře....až do doby, kdy jak už bylo v komentářích zmíněno, se objeví část, kterou vypravuje kdosi cizí, naprosto z nepochopitelných důvodů. Celkově se z toho stává chaos a absolutně jsem nepochopila co to mělo znamenat.

Lidka
10.09.2012 3 z 5

Je to sonda do trpící lidské duše, a je to jedna z dalších knih, které se zabývají problémem, který je hrozbou dneška, to je rozpadajících se mezilidských vztahů.
Pokud se držela línie svého vyprávění, tak se mi to líbilo, ale ty vsuvky, kdy psala příběhy jiných mi tam přišly hodně násilně vložené.
Ale zase na druhou stranu nebylo to jednoduché čtení, nutilo mne k přemýšlení, což mne baví a pár velmi zajímavých myšlenek jsem tak taky našla.
Asi si na ni budu muset zvyknout.


Zzanka
03.06.2012 3 z 5

Kniha není špatná, ale místy naprosto zmatená. Kapitoly vyprávěné lidmi, kteří se v příběhu v podstatě neobjevili... Celkově se však jedná o výpověď člověka s psychickými problémy, které nejsou v naší společnosti neobvyklé.

Autorovy další knížky

2012  66%Flying foxes
2001  53%Nahá Godotka
2020  80%Open space

Kniha Flying foxes je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst6x