Flotila nožů

Flotila nožů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456307/bmid_flotila-nozu-Uuv-456307.jpg 3 10 3

Jiskry války série

< 2. díl >

Bývalá válečná loď Vrtošivá fena a její nekonvenční posádka dostávají od Záchranného sboru příkaz ověřit nouzové volání lidské kosmické lodě Duch Lucy. Její posádka ji musela těžce poškozenou opustit a uchýlit se na opuštěnou loď vypuštěnou mimozemskou rasou Nymtoqů před deseti tisíci lety. Obrovská loď ale skrývá svá vlastní smrtící tajemství. Do popravy válečné zločinky Ony Sudakové zbývá jen několik minut. V posledním okamžiku ji však z cely smrti unáší neznámé komando. Mramorová flotila si ji vyžádala jako pozorovatele a prostředníka při nemilosrdném vynucování míru v celé lidské Většině. Lodě Flotily netolerují odpor a každá rebelie je rozdrcena mnohonásobnou přesilou. Když dospějí k závěru, že Vrtošivou fenu je nezbytné eliminovat, začíná boj o přežití.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Triton
Originální název:

Fleet of Knives , 2019


více info...

Přidat komentář

Headvay
20.07.2021 4 z 5

Oproti prvnímu dílu se pokračování spíše táhlo. Doufám, že další díly už trošku rozvinou nové sféry a dokreslí vesmír, ve kterém se nacházíme.

Ládja
18.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Komentář může obsahovat spoilery:
Docela milé překvapení. Prvních cca 60 stránek trochu opakování a zbytečné zpytování svědomí každé. Pak už se příběh rozjede a docela dobře. Bavilo mě.
Postavy jsou, ale trochu zvláštní. Buď kapitán, který se užírá za každý život, který pod jeho vedením zemřel, nebo mariňačka, která to přejde s humorem. Až moc do očí bijící opakování těchto psychických stavů postav.

Těším se na další díl.
3,5*


trudoš
02.11.2020 4 z 5

Gareth L. Powell nezklamal ani trošičku. Člověk už má za sebou představování ústředních postav, a tak je víc prostoru k rozvinutí válečného konfliktu galaktického ražení, jenž se jako červená nit vine celou sérií. Ten je tady přitom lehce na vedlejší koleji, prim hraje opět posádka Vrtošivé feny a její nová mise. Tady se přiznám, že jsem zcela podlehl motivu záchranné výpravy za partou svérázných vykradačů hrobek, co se vydali rabovat na generační mimozemskou loď. Do toho autor rozvíjí myšlenku milionové flotily bitevních křižníků, která hodlá zajistit mír v celém známém vesmíru. A to dost psychopatickým způsobem...
Jak jsem od pokračování Jisker války příliš nečekal, tak mě strhla čtivost a nápaditost vyprávění, jež zbytečně neblouzní v pojmech, ale soustředí se na jednoduchou zápletku. Zkrátka inteligentní military SF, která se nesnaží přechytračit sebe samu. K tomu si připočtěte sympatické charaktery lidí, mimozemšťanů a kosmických lodí a o zábavu na jeden dva večery je postaráno.

Autorovy další knížky

2019  73%Jiskry války
2020  66%Flotila nožů
2023  0%Světlo neskutečných hvězd

Kniha Flotila nožů je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x