Florarium

Florarium https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447611/mid_florarium-9VN-447611.jpg 5 13 3

Název knihy Florarium inspirovala tajemná, mystická a křehká bohyně Flóra, patronka květů a jara, která měla v antickém Římě za úkol ochraňovat všechny rostliny. Kniha je cestou do říše rostlinného světa. Cestou do zemí skutečných i fantastických a za poznáním pohanských, židovských, křesťanských, islámských, hinduistických, šintoistických, taoistických a buddhistických rituálů a zvyků, ve kterých se setkáme s božstvy i protagonisty pohádek, mýtů a legend, které daly vzniknout příslovím a zvykům, básním a uměleckým dílům, souvisejících s tímto rostlinným světem. Svět rostlin je právě jedním z mnoha projevů kosmických energií. Alfredo Cattabiani tento rostlinný vesmír dovedně vykresluje díky svým hlubokým znalostem v oblasti náboženské fenomenologie, symbolismu a lidových tradic. Stránku za stránkou, jasným a lehkým stylem našeptává na cestě do hloubky těm, kdo si to přejí a mohou tak dospět tam, kde rostlina není pouze rostlinou.... celý text

Literatura světová Mytologie Příroda, zvířata
Vydáno: , Kořeny
Originální název:

Florario. Miti, leggende e simboli di fiori e piante


více info...

Přidat komentář

afinabul
12.01.2021 5 z 5

Tomuto vydaniu sa nedá dať menej, ale nakrklo ma, že nespomenul lastovičník, veď kde rástol sa zakladali kedys mestá.
PS: nakoniec som ho tam našiel, ale nie je o ňom veľa.

eL1
24.10.2020 5 z 5

Skvelá kniha pre milovníkov rastlín a stromov. Sú tu popisy z hľadiska využitia v minulosti, mytológii, symbolizmu, mágie...
2.vydanie oproti vydaniu z Volvox je prepracovanejšie, sú tu kvalitné fotky, použili kvalitnejší papier. Skrátka je SUPER :-)


intueri
23.09.2020 5 z 5

Opravdu krásná kniha hodná svého jména. Stromy, keře, květiny, byliny, obiloviny, luštěniny...popis rostliny doplňuje její historie, mytologie, symbolismus, zajímavosti, rituální či náboženské užívání..
Žádná stránka nenudí - naopak ještě oči potěší fotografie rostlin samotných nebo rostlin v umění - malířství, sochařství, architektuře.. Knihu jde začít číst jakkoli (od začátku-středu-konce) a vracet se k ní kdykoli, bez pocitu ztráty smyslu.

Štítky knihy

bylinky herbáře

Autorovy knížky

Alfredo Cattabiani
italská, 1937 - 2003
2006  95%Florarium

Kniha Florarium je v

Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst34x
Chci si koupit29x
dalších seznamech1x