Finanční zralost – klíč k finanční spokojenosti

Finanční zralost – klíč k finanční spokojenosti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471477/financni-zralost-klic-k-financni-sp-b6A-.png 5 10 2

Tato kniha vám bude průvodcem džunglí finančního světa, dá vám nahlédnout pod pokličku finančních produků a připraví vás na jednání s finančními poradci a bankéři. S lehkostí objevíte principy finančních produktů a jak se při jejich výběru vyvarovat nejčastějších chyb. Naučíte se rozumět nabídkám a budete vědět, jak a na co se ptát, abyste měli ucelené informace. Rodičům nabídne metody, jak rozvíjet finanční gramotnost a zodpovědnost jejich dětí. Osvojíte si, jak pracovat s pěti základními otázkami, na které byste měli mít vždy odpověď před podpisem smlouvy: „Co z toho budu mít? Co mě to bude stát? Kdy to budu mít? Jak je to jisté? Jsou možné změny?“ Knihu doplňují přehledné grafy, tabulky, příklady, ilustrace, srovnání i příběhy z praxe. Co se v knize dozvíte? - Jak najít poradce, se kterým si budete rozumět - Jak rozeznat poradce profesionála od tvz. šmejda - Jak zbytečně nepřicházet o peníze - Jak minimalizovat poplatky a maximalizovat zisky - Jak pečovat o své peníze podle svých potřeb, možností a zkušeností - Kdy je půjčka problémem, kdy radostí a proč - Co je nejdůležitější vědět před podpisem úvěrové smlouvy … a spoustu dalších věcí, které by měl znát každý, kdo chce se svými penězi zacházet odpovědně a smysluplně. Vladimír Pikora, makroekonom: "Konečně je tu jednoduše psaná kniha o penězích pro všechny. Obsahuje nejen mnoho důležitých informací, ale má i něco, co odborné knihy často nemají, a to zkušenost ze života. Je vidět, že autorka se finančním poradenstvím živí a není to jen akademická paní učitelka ze školy. Díky tomu získáte cenné rady, jak se připravit na schůzku s finančním poradcem a jaké strategie na vás může poradce hrát, aby prodal to, co potřebuje. To se běžně v knížkách nedočtete. Je vynikající!"... celý text

Přidat komentář

JirkaTob
22.08.2022 4 z 5

Jsem učitel matematiky a něco takového, jako napsala paní Kalátová, jsem hledal pro výuku finanční matematiky a gramotnosti.
Knížka obsahuje slušný přehled světa financí: od obecného se přechází ke konkrétním produktům jako jsou pojištění, spoření, investování, děti a peníze a půjčky/ úvěry.
Osobně jsem vůbec nepobral kapitoly s pojištěními. Nevím, zda je chyba na moji straně nebo je to chyba knihy.
Kapitola s investicemi si podle mě zasloužila více lásky, protože investicemi nepolíbený člověk jí nebude rozumět.
Kniha určitě není samospásná, lepší knížku o tématu ale momentálně prostě nenajdete. Je to nejlepší start, na který musíte navázat dalším studiem.
P.S. online školení s paní Kalátovou je taky fajn.

LadyCotton
11.10.2021 5 z 5

Jelikož máme finančního poradce profesionála (pochopíte po přečtení knihy), tak mi valná většina informací přišla velmi známých. Nicméně, jelikož polovina české populace netuší co je to RPSN či si nedokáže spočítat 2% úrok z 1 000 Kč tak je napsání takovýchto knih rozhodně potřeba. Jen škoda, že se k těm co by jí nejvíce potřebovali nedostanou.
Autorka i značně nezáživné a složité věci vysvětluje srozumitelně. Osobně se mi moc líbili testy za každou kapitolou. Kapitola Děti a peníze byla naprosto výborně zpracovaná a velice inspirující.
Kniha nabídne vše (a spousty dalšího) co slibuje anotace. Doporučuji čtenářům v jakémkoliv věku (vč. seniorů).


Štítky knihy

příručky finanční gramotnost

Autorovy další knížky

Veronika Kalátová
česká, 1976
2021  94%Finanční zralost – klíč k finanční spokojenosti
2023  90%Finanční zralost v praxi I.
2023  100%Finanční zralost v praxi II.

Kniha Finanční zralost – klíč k finanční spokojenosti je v

Právě čtených3x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x