Filadelfský experiment

Filadelfský experiment https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70458/bmid_filadelfsky-experiment-Wni-70458.jpg 2 21 9

Přenos bitevní lodi do jiného časoprostoru, na kterém se podílel i Albert Einstein V rámci přísně tajného projektu provedeného americkým námořnictvem v roce 1943 se stal tisícitunový torpédoborec Eldridge neviditelným. Mocným pulzujícím elektromagnetickým polem, jež bylo vytvořeno nebývale silným elektrickým proudem přivedeným na loď, se Eldridge stala neviditelnou a přemístila se z filadelfského přístavu do přístavu Norfolk. Posádka torpédoborce tak byla vržena kamsi časem a prostorem za záhadných okolností. Řada účastníků při „přesunu lodi” navždy zmizela, další byli doživotně postiženi a trpěli duševními poruchami. Nyní se bývalý zpravodajský agent, který má styky v Kongresu (a chce zůstat znám pouze pod šifrou Velitel X), rozhodl prolomit léta trvající oficiální mlčení a odhalit překvapivá fakta o tomto „černém projektu”, který se stal všeobecně známým jako Filadelfský experiment. Poprvé vypráví svůj pozoruhodný příběh Alfred Bielek, který tento neblaze proslulý experiment přežil. Vypráví o tom, jak nakonec rozluštil tajemná fakta týkající se experimentu, a o tom, co se s ním vlastně stalo před desetiletími. Také se zde odhaluje případ známého vědce Morrise K. Jessupa, který zemřel za záhadných okolností - ačkoliv oficiálně byla jeho smrt označena za „sebevraždu” - věděl totiž příliš mnoho o Filadelfském experimentu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Etna
Originální název:

The Philadelphia Experiment Chronicles , 1991


více info...

Přidat komentář

Latral
30.08.2023 odpad!

Tenkrát když vyšla, jsem si ji cíleně koupil, protože miluji záhady a byl jsem nekritický. To první mi vydrželo, ale to druhé ne. S přibývajícím věkem jsem zjistil, že velmi málo záhad obstojí a lez je nazvat záhadami. Je to i tento případ Filadelfského experimentu. Nestojí za pozornost. Pišu to tu proto, že jsem zrovna odeslal onu kdysi zakoupenou knihu zájemci. Knihu jsem prodal, ale kupujícího lituji. Pokud rovněž přemýšlíte o tom, že si ji seženete, tak se na to raději vykašlete, ledaže byste si ji chtěli přečíst jako freak show.

Vidlička
28.04.2022 1 z 5

Asi jako když pejsek s kočičkou píšou knížku o něčem, o čem se toho moc neví. Osnovu, styl ani nic jiného, kromě zmatku, toto dílko nemá, nicméně jednu přece jen dám za nějaký ten drobet mě doposud neznámých informací a snahu něco sdělit veřejnosti. Jdu ale každopádně shánět jiné zdroje, protože tohle je fakt tragédie. Doporučuju nečíst!


bazina667
12.08.2020 3 z 5

Četl jsem ji se zaujetím někdy na střední škole a jelikož jsem do té doby tuto problematiku neznal, posloužila určitě jako vodítko k dalšímu bádání.

MaxQ
23.08.2019 odpad!

Strašný blábol. Autor má k dispozici pouze jeden rozhovor, jeden dopis a kolem toho spoustu dohadů, domněnek, nesmyslů a fantazií, kde je spíše přání otcem myšlenky. Možná bych si tuto knihu, značně osekanou, dokázal představit jako jednu kapitolu v knížce o tomto experimentu. Ale jinak je to nečitelné.

starman
14.01.2018 odpad!

Niekedy som to "žral", ale musím povedať, že čím som starší, tým som triezvejší. Neviem, či som niekedy čítal väčší paškvil, ako je táto kniha. Autor asi mal prístup k dobrému matrošu.

Luvák
24.05.2016 1 z 5

Dávám za setkání jedné z "postav" s Ježíšem, do kterého vystřílela zásobník z pistole a on mu na to řekl: Ještě nepřišel můj čas". To nevymyslíš ani na dvojitém tripu.

Terva
07.06.2015 3 z 5

Těžko stravitelné až bulvární. Já se v tom špatně orientoval. Možná bych doporučil film Tajemná záře nad Pacifikem, tam se toho dovíte více.

aht
03.03.2013 2 z 5

Není to zas až tak tragické jak píše předřečník, ale je to těžko stravitelná změť vymyšlených dat, rozhovorů... Ale jedná se o knihu z hurá období záhadologie, kdy byly podobné konspirační a protivládní knihy top sellery. Období premiér Akt X, různého rádoby otevírání archivů, období Michaelů Hesemannů, pitvy mimozemšťana... Co jsem od knihy čekal, to jsem dostal. Celou knihu před úplným zavržením zachraňují světlé chvilky a méně stran.

Garik
07.04.2011 odpad!

Možno by som aj zo slušnosti dal tú jednu hviezdičku za autorovu snahu. Ale slušný ku mne ako k čitateľovi sa nesnažil byť ani „Velitel X“ ani vydavateľ.
Ak táto hŕba z prstu cucaných nezmyslov niečo odhaľuje, tak niekoho úmysel ľahko zarobiť na populárnej „záhade“.

Štítky knihy

záhady konspirace Filadelfský experiment spekulativní literatura

Autorovy další knížky

Velitel X
americká
1996  35%Filadelfský experiment
2012  73%Jak být neviditelný a levitovat
2016  77%Cestování v čase

Kniha Filadelfský experiment je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x