Felix Holzmann: 100+1 let humoru

Felix Holzmann: 100+1 let humoru https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499943/bmid_felix-holzmann-100-1-let-humoru-nAE-499943.jpg 4 3 3

Česká komediální legenda v publikaci plné fotografií a slavných scének. Felix Holzmann je fenomén. Jeho scénky jsou dnes již kultovní záležitost a nedílná součást české popkultury. Výjimečná publikace z pera Davida Šíra mapuje tvůrčí osudy jednoho z největších českých komiků, ale netradičně i vývoj jeho scenáristického odkazu. Neobyčejná koláž obsahuje nejen mnoho fragmentů z Holzmannova života, ale popisuje i autorovu ojedinělou cestu k pokusu o divadelní vzkříšení jeho komediální legendy. Kniha nabízí i kompletní a doslovné texty všech známých i neznámých scének.... celý text

Přidat komentář

jan9772
11.01.2023 4 z 5

No, čekal jsem od toho něco jiného. Pasáž, kde autor popisuje jak se k Holzmannovi dostal a vysvětluje proč do toho šel mi přišla zbytečně natahovaná. Pár zajímavých informací tam ale je. Nevydané scénky jsou příjemný bonus.
Už je to ale takové přežité. Pustil jsem si ty scénky pustit na YT, ale většinu jsem přeskákal. Ty od pana Šíra se sice snaží napodobit originál, ale už to není ono. Pokud si to ale najde diváky, tak v pořádku.

TipsyChipsy
03.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Miluji humor Felixe Holzmanna, avšak tuto knihu jsem po prolistování v knihkupectví zavrhla, nic nového o něm tam evidentně nebylo. Ale Ježíšek měl jiné úmysly. Takže došlo na čtení, a pozor, pár nových informací tam je: Hned v prologu jsou drobnosti o Holzmannovi ve wermachtu a gulagu, sice málo, ale nikde jinde ani na inernetech tohle nenajdete. Škoda, že se nenašel nějaký historik, který by tuto část života propátral. Všechny jeho životopisy, stejně jako tato kniha (kromě prologu) válku přeskakují, jako by nic nebylo. Druhým novým poznatkem je, že dcera Irena autorovi poskytla napsané scénky, ty které Holzmann napsal, ale nepoužil, a ty vyšly na CD zahrané Davidem Šírem. Třetí poznatek je, že jsem pochopila práci Davida Šíra jako Holzmann revival, jako něco upřímného, čím si získal i jeho rodinu. Ale abych řekla pravdu, napodobovat veřejně Holzmanna mi nepřijde jako dobrý nápad.


pfa
25.09.2022 4 z 5

No, já jsem vlastně nakonec spokojen. Ač jsem tedy, přiznám se, vůbec netušil, že Felix Holzmann, můj oblíbený komik, jehož repliky snad denně (s dovolením) používám, takto "pokračuje" ve své úžasné práci v podobě pana Šíra a jeho kolegy, jsem potěšen touto publikací a vskutku zajímavým shrnutím (nejen) jeho celoživotního "profesionálního" života. Děkuji za pěknou vzpomínku na Felixe Holzmanna a zajímavou, řekl bych dvojprácegrafickou publikaci.

Autorovy knížky

2022  87%Felix Holzmann: 100+1 let humoru

Kniha Felix Holzmann: 100+1 let humoru je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x