Kosti zrady

Kosti zrady https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76569/kosti-zrady-76569.jpg 5 33 6

Farma mrtvol série

< 4. díl

Příběh z Farmy mrtvol - kdo krutě zavraždil renomovaného fyzika? Dr. Bill Brockton, zakladatel světově proslulé Farmy mrtvol, je přivolán do Oak Ridge, „Atomového města“, kde byla za druhé světové války v rámci projektu Manhattan vyvinuta atomová bomba. V bazénu u opuštěného hotelu nalézá tělo zamrzlé v ledu obličejem dolů. Obětí je renomovaný fyzik dr. Leonard Novak, jenž se však neutopil – byl vystaven smrtelné dávce radioaktivity. Kdo měl zájem na jeho smrti? Pomůže s vyšetřováním devadesátiletá Beatrice, která kdysi byla jeho ženou? Vše směřuje k něčemu daleko temnějšímu a složitějšímu, než si forenzní antropolog kdy uměl představit. První tři romány z Farmy mrtvol – Z masa a kostí, Oltář v jeskyni a Ohnivá past – zavedly čtenáře do prostředí východního Tennessee, v němž výjimeční hrdinové, včetně dr. Billa Brocktona, charismatického zakladatele Farmy, vyšetřují zločiny za použití fascinujících forenzních metod. V nejnovějším příběhu série se proplétá pravda, lež, válka a historie a napětí dosahuje nových výšin. Jde o zatím nejambicióznější román autorské dvojice píšící pod pseudonymem Jefferson Bass.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Bones of Betrayal , 2009


více info...

Přidat komentář

AlčaVaca
18.10.2017 5 z 5

Brilantně napsané, tak jako tři předešlé knihy. Škoda jen, že u nás nevyšly i další díly. Kdybych mohla, rozhodně dám 6*.

hana4834
17.10.2017 4 z 5

napínavé až do konce :D


guru
23.07.2015 5 z 5

Opäť mnoho zaujímavých informácií zasadených do dobre vyrozprávaného deja, záver sa dal trochu predpokladať, ale predsa to bolo z veľke časti aj napínavé. Tiež autori zvolili zaujímavú tému.

Len tak pre zaujímavosť, autor a jedna postava z knihy sú tak významné v reálnom svete forenznej vedy, že sa dostali aj do knihy od Val McDermid - Forensics.

jarin58
15.01.2013 5 z 5

Napínavé i velmi poučné,moc se kniha líbila.

čef
25.02.2012 5 z 5

Detektivka, která dává více než radost z nalezení řešení, ale také něco o anatomii, Oak Bridge a projektu Manhattan. Určitě zajímavé.

LooneyCZ
04.07.2011 5 z 5

Čtivá kniha, trochu mrazivý příběh, zkrátka fajn čtení na léto.

Štítky knihy

forenzní antropologie

Autoři knihy

Jefferson Bass (p)
americká, 1955
Jefferson Bass (p)
americká, 1928