F jako Fík

F jako Fík https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132405/bmid_f-jako-fik-132405.jpg 5 22 6

Kdo je Fík? A proč se tak jmenuje? To prvák Kája poznal, až když přišel s kamarády k paní Novákové na návštěvu. Kája jí totiž pomáhá venčit – ovšem ne psa, ale tři želvičky. Ten Novákovic přírůstek je drak! Děti se ho ze začátku trochu bojí, brzy se však s drakem, z kterého se nakonec vyklube leguán, spřátelí. Ale jednoho dne leguán zmizí. A záchranná výprava může začít!... celý text

Přidat komentář

broskev28
04.06.2021 5 z 5

Krásná jednoduchá knížečka, která přesně naplňuje požadavky edice První čtení.
A jelikož Ivona Březinová opravdu umí psát a mívá skvělé nápady, tak děti v čele s prvňáčkem Kájou mohou potkat kromě mnoha jiných zvířat dokonce zvláštního draka! A i když samy posléze přijdou na to, že drak možná není to správné slovo, o napětí není nouze.
Povedené jsou všechny děti - malí hrdinové, výborné je i želví trio a mě si získala především paní Nováková svými kytičkovými básničkami, i když květiny byly vlastně určeny na "dračí" salát. V kombinaci se skvělými ilustracemi tak vznikl napůl kouzelný příběh, doslova šitý na míru malým čtenářům.

Aaloha
23.02.2017 4 z 5

Knížka se hezky četla, krátké kapitoly, pěkný příběh.


MarekG
16.08.2015

Výborná pro začínající čtenáře.

AliceKu
22.05.2015 4 z 5

Knížka se mi líbila, ale byla málo napínavá.

kuky921
06.11.2014 5 z 5

Velmi pěkná knížka s pracovním sešitem, který pomáhá malému čtenáři ke kontrole porozuměnému textu. Dcerka si čte tuto knížku ve škole a moc se jí líbí. Včera jsem si tu knížku přečetla taky, protože dcerka si byla jistá jednou z odpovědí :-)

akcinel
16.02.2013 4 z 5

Knížka je určena pro malé začínající čtenáře a určitě zaujme velkými písmeny, krátkými kapitolkami, spoustou rozhovorů. Ivona Březinová je odbornicí na psaní příběhu, který má malé čtenáře chytit a už nepustit. Má detektivní nádech, tím získává na napínavosti. Je výborným učebním materiálem vhodným pro prvňáčky, jehož součástí je i pracovní sešit s rozmanitými úkoly. Stejně dobře mohou děti aktivně spolupracovat se svými rodiči. Kniha je i výchovná a určitě motivací pro další čtení.