Extrémne vlastníctvo

Extrémne vlastníctvo https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407013/bmid_extremne-vlastnictvo-eJt-407013.jpg 4 26 10

Vodcovstvo a víťazstvo v SEALs, elitných jednotkách amerického námorníctva. Extrémne vlastníctvo – strhujúce rozprávanie s presvedčivou inštruktážou a možnosťou priamej aplikácie núka priam prevratne nový spôsob vedenia podnikov a súčasne vyzýva vedúcich pracovníkov na všetkých postoch, aby naplnili svoje poslanie: viedli a víťazili. Dvaja v bojoch ostrieľaní dôstojníci z tímov U. S. NAVY SEAL, ktorí počas vojny v Iraku viedli tými najvyššími vyznamenaniami dekorovanú špeciálnu bojovú jednotku, ukazujú, ako sa princípy vodcovstva uplatňované v tímoch SEAL dajú vhodne aplikovať v podnikaní a aj v bežnom živote. Autori podrobne opisujú spôsoby myslenia aj princípy, ktoré jednotkám SEAL umožňujú plniť tie najťažšie bojové úlohy, ale aj to, ako sa tie isté princípy a spôsoby myslenia dajú aplikovať vo všetkých tímoch či organizáciách. Každá kapitola je venovaná inej téme, napríklad ako sa kryť a pritom postupovať vpred, ako uplatňovať decentralizované velenie či ako viesť zdola nahor v reťazci vedenia, vysvetľuje daný princíp, prečo je dôležitý aj ako ho zaviesť do praxe v ľubovoľnom prostredí, v ktorom treba ľudí viesť.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win , 2015


více info...

Přidat komentář

Kllara
17.08.2023 4 z 5

V dnešní době je velmi osvěžující číst o tom, že je potřeba se naučit přebírat zodpovědnost za svůj život. Všichni se neustále rveme za svá práva a za svobodu, ale to je pouze jedna strana mince (až příliš přeceňovaná). Kniha je podle mě opravdu výchovná a vede člověka dobrým směrem. Některé pasáže pro mě sice byly nezáživné (hlavně vyloženě vojenské pasáže), ale to neberu jako mínus, protože kniha je určena pro skupinu osob, do které nezapadám. Co mi však vadilo, byl opravdu strašný překlad. Už jen na hlavní obálce knihy byly 2 pravopisné chyby (!) a opravdu velká řada dalších byla i uvnitř. Nikdy jsem snad nečetla knihu s tolika chybami. Mnoho typických vojenských pojmů zde bylo vyloženě chybně přeloženo, často byla zaměňována slova "íránští" a "íračtí" vojáci a slovosled taky pokulhával, což ve výsledku hodně zhoršovalo úroveň a čtivost knihy.

Dejf_ano
28.06.2023 5 z 5

Velmi čtivá knížka, která je napsána bez zbytečné omáčky. Každá kapitola obsahuje shrnutí představovaných principů a jedná se tudíž o ideálního průvodce pro vedení lidí. Rozhodně stojí za doporučení a vyzkoušení v praxi.


Kampal
07.08.2022 4 z 5

Začátek knihy mě nechytil, ale po několika stránkách ano. A je super. Jediný problém, který tahá za oči je překlad. Gramatické chyby, překlepy, skloňování … Možná by vydavatelství mohlo knihu přečíst než šla do tisku. Jinak za mě 85%

RadimB.
30.01.2022 4 z 5

Knížka je psaná formou krátký zážitek z boje SEAL a pak přenesení principů vedení do firemní sféry. Rozhodně zajímavý počin zejména se mi líbí princip krajní zodpovědnosti, který je mimochodem popsán i v knížce Jak Získat přátelé a působit na lidi od Dale Carnegie (mimochodem doporučuji také přečíst). Vždycky, když čtu něco co napsal příslušník SEAL tak na mě působí úsměvně jejich přefouknuté ego, ale je to asi klasický rys těchto lidí.
Jinak knížka se mi moc líbila má spoustu zajímavých postřehů a nutí člověka zamyslet se takže doporučuji.

Etela
19.07.2021 5 z 5

ke knize jsem se dostala přes Jocko Podcasty...očekávala jsem více popisu z období služby v NAVY SEALS, přesto jsem nebyla zklamaná...prolínání principů vedení a životních (pracovních) zásad mezi přípravou/realizací bojové akce a přípravou/realizací v business prostředí mělo svůj efekt...kniha je tak čtivá pro širší veřejnost a bylo potvrzeno, že prostředí nerozhoduje - pro úspěch ve věci je nutné si přisvojit disciplínu

ZodpovednyMuz
26.04.2021 5 z 5

Jocko je jeden z lidí, které uznávám. Mám rád jeho podcast i jeho styl myšlení. Knížky od něj mám všechny jak v češtině tak v angličtině, společně s par tričky a rush guardem na Jiu Jitsu. Kniha není pro každého, Jocko není pro každého, ale pokud ji budete číst, kupte si anglickou verzi. PS// Než si knihu koupíte, zkoukněte pár podcastu, videí "Jockopodcast". Jak říkám, nemusí Vám sednout...

Martin466
04.04.2021 3 z 5

Kniha a zásady velení v knize se mi líbily a dle mého stojí za to osvojit si je. Z tohohle důvodu můžu knihu doporučit.

Co se mi nelíbilo byla úprava textu v českém překladu. Špatné koncovnky slov občas nějaké slovo ve větě chybělo. Působilo to na mne dojmem, že český překlad byl spíchnutý horkou jehlou.

PietroGrencik
28.03.2021 5 z 5

Pri niektorých dychberúcich pasážach som sa až musel zastaviť a predýchať.

Vojna nie je hračka.

Ale s disciplínou "je to hračka" :)

Odporúčam pre všetkých lídrov, manažérov, podnikateľov, rodičov, aj vedúcich.
Vlastne pre všetkých.

5/5 hviez !

martin_aston
03.09.2020 5 z 5

Čítal som v angličtine. Skvelá kniha, 12 funkčných pravidiel. Zmenila spôsob môjho uvažovania aj konania. Vrelo odporúčam.
Jocko ma aj podcast, tiež odporúčam.

endyamon
18.02.2020 5 z 5

Dve knihy v jednej. Stručný náhľad do bojových akcií SEALS v Ramádí v Iraku a zároveň funkčný prehľad ako využiť poznatky z vedenia ľudí v profesionálnom živote.
Markantný rozdiel v kvalite obsahu textu oproti zvyšnému balastu na trhu rozvojovej literatúry.
V knihe som nenašiel žiadnu vatu, detailne vysvetlené jednotlivé akcie, vytiahnutie pointy (princíp) a jej aplikácia v podnikovej sfére. Princípy su jednoduché, zrozumiteľné, použiteľné.
Jediná výtka - priebežne sa nám pripomína, že SEALS sú najlepší na svete, osobne by som sa však nechcel dožiť toho, byť 'oslobodzovaný' americkou armádou/námorníctvom.

Autoři knihy

Jocko Willink
americká
Leif Babin
americká

Kniha Extrémne vlastníctvo je v

Právě čtených4x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst33x
Chci si koupit15x