Exteriorizace a duchovní růst

Exteriorizace a duchovní růst https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178990/bmid_exteriorizace-a-duchovni-rust-euT-178990.jpg 4 3 3

Výzkumná práce, vzniklá na jedné z amerických univerzit, obsahuje popisy technik vycházení z těla. Zážitek opuštění vlastního těla je jednou z možností, jak se vlastní zkušeností přesvědčit, že člověk není pouhé tělo, ale že jeho podstatnou součást tvoří duch. Můžete se například naučit jít z těla, prohlédnout si určité místo a po návratu do těla se na toto místo podívat znovu (tentokrát v těle) a přesvědčit se, že to, co jste si předtím vybavovali, nejsou halucinace nebo něco podobného, jak se to snaží zastánci materialistického pohledu na svět neustále tvrdit. Postupy popsané v této knize vznikly v rámci výzkumného projektu, vedeného jejím autorem, na jedné z amerických univerzit. Jestliže se exteriorizaci (vycházení z těla) naučíte, poskytne vám to i řadu dalších možností, o kterých se můžete v této knize přesvědčit.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Stratos
Originální název:

Astral projection and psychic empowerment


více info...

Přidat komentář

6LIVED9
24.04.2021

Exteriorizace je dost nebezpečná záležitost. Jde o to, že duše vystoupením z těla se ocitá v tzv. astrálním světě, světě energie, kde jsou blíže lidem bytosti před kterými nechráněná duše nemá žádnou šanci se ubránit. Je napadena temnými silami. Mám osobní zkušenost, takže VÍM.

knihyKeMne
25.08.2020 3 z 5

Kniha se vymyká všemu, co jsem doposud četla. O autorovi se v ní například nedozvíte nic, než to, že má titul Ph. D. a působí na jakési americké vysoké škole, obor snad parapsychologie (to fakt existuje?). Kniha svým pojetím připomíná spíše učebnici nebo místy i vědecké pojednání, to jak autor popisuje možnosti astrálního cestování z praktického hlediska bez jakékoli obhajoby nebo citového zaujetí. Zkrátka jako by se jednalo o naprosto běžnou věc, naprosto běžně přijímanou ve vědeckých kruzích, a naprosto běžné laboratorní zkoumání možností využití. Až na to, že v celé knize nenajdete jediný odkaz na publikované články.

Poněkud sporně působí laboratorní (to je v celé knize zdůrazňováno) výsledky ukazující nestoprocentní úspěšnost s pokusy typu vystoupit z těla a popsat předmět ve vedlejší místnosti. Neboť vystoupení se podaří vždy, ovšem popis už pokulhává. Sporné je tedy určení, kdy jde pouze o autosugesci a imaginaci. To ale kniha neřeší. Považuje každé vystoupení z těla za prospěšné.

Dále mě překvapuje, s jakou samozřejmostí kniha nabádá ke zkoumání svých minulých životů v autohypnóze. Neuvádí žádné varování. No já nevím.

A poslední věc je překlad. Taktéž se vymyká všemu, co jsem kdy četla. A tvrdošíjně opakuje, že pokusní studenti jsou "subjekti" :-)


Danafantom
12.11.2015 5 z 5

Přečteno v rámci "předletové" přípravy. Knížka se vůbec nezabývá tím, jestli je exteriorizace možná, bere to jako fakt, zkoumá, k čemu je to dobré. Pomohlo mi to srovnat si v hlavě, o co mi jde, zformulovat si záměr. Ale ten popis postupu je opravdu věcný. Asi tak na způsob 1) se připravíme, 2) se uvolníme, 3) opustíme své tělo, 4) zrealizujeme svůj záměr, 5) vrátíme se zpět do těla ;-)

Štítky knihy

mimotělní zážitky převtělování astrální projekce

Autorovy další knížky

1998  87%Exteriorizace a duchovní růst
2013  100%Vstupte do minulých i budoucích životů pomocí autohypnózy
2005  0%Techniky na posílení aury

Kniha Exteriorizace a duchovní růst je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x