Experimentální zóna

Experimentální zóna https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136702/bmid_experimentalni-zona-136702.jpg 3 9 2

Jak byste se cítili, kdybyste se jednoho rána probudili v neznámém městě a s jakousi "ztrátou paměti"? Nevěděli byste jak se jmenujete, jaké bylo vaše povolání, zda máte rodinu... Hlavní hrdina této knihy se v tomto stavu vzbudí a zjistí, že není jediný. Vlastně všichni obyvatelé tohoto města jsou na tom stejně. Jen někteří mají tu výhodu, že si pamatují své povolání. Jak si s tímto stavem poradí?... celý text

Přidat komentář

Moňas17
06.02.2019 1 z 5

Tak napínavé to bylo. Ale z psychologického hlediska, jestliže na začátku nějakou dobu ti lidé byli mírumilovní, až možná moc, dokonce bylo řečeno, že byli vybráni klidní, snášenliví jedinci, tak jen kvůli objevení symbolů, že by se všichni proměnili na vraždící monstra, to je přitažené za vlasy. Ani nevěděli, co ty symboly znamenají, nemělo to žádný obsah. Jen symbol. Na začátku moudří lidé, na konci hlupáci. To nesedí. To byl hlavní dojem. Boj o moc nad ostrovem, kde všichni mají stejné podmínky a zdroje, kde nikdo není v chudobě a nikdo v luxusu, je divné. Ingrid, že se ihned zabila, je taky divné, pokud jí někdo nepomohl. Ano, člověk je tvor nevyzpytatelný, ale tady je to moc. V reálném světě jsou lidé naprosto různí, nejsme všichni monstra. Autor dal veškeré ideologie a vyznání víry do jednoho pytle, hodně to zjednodušil. Je ovšem fakt, že boj o moc, je v nás. Akorát, že je to zastíněno symboly. Ale za to nemohou symboly, ideologie, žádné náboženství. To jsou nástroje. Takže s myšlenkou příběhu úplně nesouhlasím. V jednom má ale autor pravdu - lidi dokážou zblbnout a zfanatizovat.

Garik
08.08.2015 odpad!

Jedna z vôbec najhorších kníh, aké som kedy čítal. Ešte aj nálepka „brak“ by bola honosným označením. Toto je vskutku odpad.