Experiment (milostný)

Experiment (milostný) https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184918/bmid_experiment-milostny-Wo3-184918.jpg 2 4 2

Experiment je studie duše a erotické lásky. Sexuální vztah je leitmotivem, který prochází napříč většinou povídek. Již od začátku si On a Ona, protagonisté knihy, slíbí, že podstoupí „experiment“: pochopit povahu erotické lásky pomocí abstinence od milostného aktu a oddáním se psaní. Ona je hrdou ženou zakládající si na vlastní svobodě. On je moudrým mužem, jenž věří, spolu se Sokratem, že jediné, co ví, je, že neví nic. Kniha je originálním dílem, které nezapadá do žádného z tradičně vymezovaných žánrů.... celý text

Přidat komentář

Mufka
19.12.2018 1 z 5

V průběhu čtyř - pěti let jsem se ji snažila přečíst, dočíst, pochopit... :-) Vždycky jsem si dala pauzu tak rok, rok a půl.. :-) Ale teď, kdy jsem ji znovu vzala do ruky a přečetla ji od začátku do konce na jeden zátah - nevím úplně, co o ní napsat ani co si myslet.. :-)

Palivo
13.09.2016 2 z 5

Když už mám pocit, že jsem docela chytrej a jsem schopnej pochopit i docela složitý a bizarní věci, jako je pojídání tofu, ženy, podvojný účetnictví nebo analýzy elektronickou tužkou Petra Švancary, přijde knížka jako je tahle a já na ni koukám jak na prázdnou štamprlu od jégrmeistera.

Experiment je o lásce a o tý já vím všechno. Vždyť mám každej rok novej vztah a sex už zvládnu i pod minutu a půl. Tudíž jsem byl velmi zaskočen, jak tu spolu postavy koketují, protože takhle jsem to teda ještě nezažil.

On:"Jsi jako malá minojská freska z paláce v Knóssu, počátku Evropy. Máš v očích Slunce své země. Jaká je tvá záliba? Je to něco, co ti dělá zvláštní výraz v obličeji a protože jsi žena, jsem si jist, že je v tom muž. Dám mu jméno. Mohl bych jej pojmenovat Sókratem nebo Platónem, Aristotelem či Sofoklem, ale kdybych mu dal antické řecké jméno, přiřkl bych mu i to co vidím v tvých očích: Das Pathos."
Ona:"Tak mu říkej Dimitriosi."

Aby to bylo ještě lepší, ona je sestřička, on anesteziolog, vše se odehrává v přítomnosti a ve volném čase ji on čte milostné básně Lorda Byrona a stěžuje si, jak pravoslaví vymítilo duši antických Řeků, s čímž ona nesouhlasí a cituje Čechova. Přesně takhle si představuji doktory.

Kdyby to bylo na jedný stránce tak se tomu zasměju, ale když je celá knížka o lásce osazená takovouto sortou magorů, tak se to nedá učíst. Všichni totiž víme, jak to ve skutečnosti funguje.

-Dáme sex až budou reklamy?
-Tak se běž osprchovat.
-Já se dnes ani nezpotil.


Štítky knihy

sex partnerské vztahy erotika

Autorovy knížky

Myrto Azina Chronides
kyperská, 1961
2013  45%Experiment (milostný)