Exorcismus Anneliese Michelové

Exorcismus Anneliese Michelové https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511630/exorcismus-anneliese-michelovet4bKd-F4T-.jpg 4 37 8

Vymítání ďábla – středověký rituál? Omyl. V roce 1976 podstoupila Němka Annelise Michelová sérii exorcismů. Byla opravdu posedlá, jak tvrdili dva katoličtí faráři, nebo šlo o schizofreničku s psychotickými sklony, jak dívku diagnostikovali lékaři? Ani jedna z těchto teorií nebyla dosud jednoznačně prokázána či vyvrácena. Jedno však je jisté – Anneliese zemřela a její případ se dočkal celosvětové publicity, když byli dva kněží a dívčini rodiče obžalováni ze zabití z nedbalosti. Tuto knihu sepsala krátce po vynesení rozsudku jedna ze soudních expertek, antropoložka Felicitas D. Goodmanová. Přináší vlastní, velice střízlivý pohled na celou událost, podložený osobními rozhovory s faráři, rodiči a očitými svědky a studiem soudních spisů, nahrávek rituálů a také ze studií náboženských tradic.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Náboženství Psychologie a pedagogika
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Exorcism of Anneliese Michel , 1981


více info...

Přidat komentář

veronika8887
31.03.2024 5 z 5

Dobře napsaný příběh na který , by se nemělo zapomenout. Psaní antropoložkou, která měla přístup k záznamům. Na konci knihy rozbor. Ať už tomu věříte nebo ne, stojí za přečtení.

zsykorova
02.03.2023 5 z 5

Velice dobře zpracováno. Líbil se mi hlavně závěrečný rozbor autorky.


Jelitovna
15.12.2022

Anneliese byla odmala často nemocná, spalničky, příušnice atd., později zánět pohrudnice, zápal plic, tuberkulóza, zarděnky. Symptomy, které ji trápily: deprese, které se objevily pokaždé společně se sužujícími pachy, bolesti hlavy, vidiny tváří, které nemizely, přestože brala léky podle doporučení.
Neměla jsem tušení, jak exorcismus probíhá a v čem spočívá, a jsem docela nepříjemně zaskočená.
Dva dny po dočtení jsem náhodně v práci překlikávala programy na aktuální zprávy, přitom jsem narazila na začínající dvoudílný film na nějaké stanici slovenské televize - "Páter Pio". Matně jsem si vybavila, že o něm byla zmínka i v "Exorcismu Anneliese Michelové", myslím, že se ho neúspěšně dovolával otec Alt, když měl podobné potíže, tak jsem se na chvíli zastavila - v překlikávání i v práci - a chvíle pauzy se protáhla na oba díly. Byl to doják, na který se někdy ráda podívám znovu.

Etilik585585
23.03.2022 5 z 5

Velmi dobře a čtivě napsáno , je zde využito toho ,že případ byl poměrně slušně a hojně zdokumentován. Mně osobně zaujala celá kniha a zvláště pak závěrečný rozbor případu z pohledu
autora. Vřele doporučuji!!

lenkaabooks
22.01.2022 4 z 5

RASC- nábožensky změněný stav vědomí, nevhodně zvolené léky, či snad psychická nemoc. Každý z nás si v sobě nosí nejen svůj vlastní ráj, ale i své vlastní peklo - citace z knihy. Anneliese, krásná mladičká dívka, která se protrápila až k smrti. Lékaři jí nepomohli, povolala se tedy církev. Silně nábožensky založená rodina věřila že z nebohé dívky démony vyžene. Bohužel neuspěli. Anneliese nakonec vyčerpaná zemřela na dehydrataci a vyhladovění. Proč musela zemřít, selhala medicína či snad církev? Na YouTube jsou ke zhlédnutí videa, nic pro slabší povahy.

9476
27.12.2021

Knihu teprve začínám číst a mohu už teď napsat, že mě zaujala už od první stránky. Neustále mě zajímá, zda mohou být lidé opravdu posedlí či mají jen duševní poruchu. V dokumentech v TV jsem sledovala videa o stigmatech. A snažím se jakýmkoliv způsobem zjistit, zda je to opravdu možné. Kniha je velice pečlivě napsaná a poutavá. A nejvíce chválím fakta.

To-z-kanálu
07.12.2021 4 z 5

"Lucifere, nadešla tvá hodina."
Pěkné zpracování slavného případu, který inspiroval film V moci ďábla a také Rekviem. Kniha byla velmi zajímavá, je podrobným popisem zhruba posledního roku života Anneliese. Bylo smutné číst o Annelisině životním příběhu, o věcech, kterými si prošla. Viděla démony, pila vlastní moč, vrčela, nadávala, podstupovala vyčerpávající rituály.

KikaTeeBee
02.12.2021 5 z 5

Čekala jsem na překlad téhle knihy několik let a konečně je tady! Jde o střídmý pohled na případ, který dodnes nebyl nijak vysvětlen. Žádná duchařina, a přesto vám bude při četbě běhat mráz po zádech.

Štítky knihy

zfilmováno exorcismus

Autorovy knížky

Felicitas Goodman
německá, 1914 - 2005
2021  88%Exorcismus Anneliese Michelové

Kniha Exorcismus Anneliese Michelové je v

Právě čtených3x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce29x
Chystám se číst46x
Chci si koupit10x