Etika anarchokapitalismu

Etika anarchokapitalismu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522917/bmid_etika-anarchokapitalismu-35O-522917.jpg 3 3 2

Anarchokapitalismus patří mezi nejinspirativnější společenské filozofie moderní doby. Co je však jeho podstatou a jak by měl podle jeho zastánců fungovat? Tato kniha představuje výpravnou a přístupnou formou ústřední pojmy anarchokapitalistické etiky, jako je praxeologie a princip neagresivity. Čtenáře nejprve pasuje do role trosečníka na opuštěném tropickém ostrově, který od základů promýšlí spravedlivé a efektivní uspořádání mezilidských vztahů. Příběh se následně přesouvá do fiktivního svobodného města Freeport, kde autor aplikuje objevené etické principy na každodenní život a ukazuje, jak by mohla anarchokapitalistická společnost fungovat v současném světě.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod Sociologie, společnost
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

The Ethics of Anarcho-Capitalism


více info...

Přidat komentář

MatoK
01.01.2024 4 z 5

Všetkým, ktorých zaujímajú etické princípy na ktorých stojí ankap, odporúčam. Myslím, že základné etické ale aj ekonomické koncepty sú vysvetlené zrozumiteľne aj pre "nováčika".

painthers
26.11.2023 4 z 5

Kniha, která rozebírá etické principy libertariánství a anarchokapitalismu od těch nejzákladnějších, až po ty složitější, komplexnější, místy i kontroverzní.
Anarchokapitalismus je konzistentně ucelený politicko-filozofický koncept, zde v knize je na fiktivních postavách na opuštěném ostrově a následně v mořském městě Freeport ilustrována jeho aplikace.
Nedokážu posoudit, jestli je to kniha pro úplného začátečníka anarchokapitalismu (mám pocit, že by mi vyvolávala na závěr možná víc otázek jak odpovědí), ale základní kameny, jakými jsou vlastnická práva, princip neagrese a rozdíly mezi morálkou / etikou - ty rozebírá dobře. Příjemné čtení!


Štítky knihy

anarchokapitalismus

Autorovy knížky

2023  67%Etika anarchokapitalismu

Kniha Etika anarchokapitalismu je v

Přečtených3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x