Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix)

Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix) https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58377/bmid_eroticky-komiks-dejiny-zanru-v-obra-HRl-58377.jpg 4 20 6

Dějiny žánru v obrazech: od tijuanských biblí po undergroundový comix. Bohatě ilustrovaná barevná velkoformátová publikace líčí historii erotických kreseb a komiksu od dávných dob až po zlatá šedesátá léta, od antiky až po Roberta Crumba, jehož manželka je i autorkou předmluvy.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Erotic Comics: A Graphic History From Tijuana Bibles To Underground Comix , 2008


více info...

Přidat komentář

Arkagas
13.05.2021 4 z 5

Erotický komiks je velkoformátová kniha plná penisů a vagín. Především je ale plná zajímavých faktů a historie nejen z komiksů, ale i erotiky obecně. Velmi zajímavé nahlédnutí do erotických komiksů v době druhé světové války, nebo totality. Zajímavé texty o autorech, jejich dílech, ale i zasazení do doby ve které vznikaly (např. er. komiks se Stalinem, kde jím obšťastněná žena říká: „Máš recht, nejen že máš největšího č****a v Rusku, ty navíc tím největším č*****m v Rusku seš!") Tahle kniha Vám ukáže, jak skvěle se dá zasadit do erotického komiksu satira a že to ne vždy je jen o sexu. Troufám si říct, že komplexnější a obsáhlejší dílo asi není. Toto je první díl, existuje i pokračování, které mám v plánu si též půjčit. 
Pro všechny, které erotika a komiks zajímá je tohle rozhodně kniha, kterou mohu jen a jen doporučit. 

Afilada
05.10.2020 5 z 5

Kvalitní vydavatelský počin, byť mnoho autorů zde chybí.


Murphy722
02.10.2016 4 z 5

Erotika provází člověka od samého počátku dějin. Je přítomná prakticky všude a na každém kroku v dnešním světě. Kdo tvrdil, že v dřívějších časech tomu tak nebylo, šeredně se mílí. O počátcích erotiky v comicsu pojednává tato kniha, která je až po strop naplněna výpravnou obrazovou částí a stručnými, leč výstižnými poznámkami o jednotlivých autorech. Tato publikace je i o tom, že ožehavá témata se dají vyprávět slušně a s grácií sobě vlastní (i když v obrazové části tomu tak není :-) ). Jakožto hodnotitel a dlouhodobý čitatel comicsů, jsem se rád nechal poučit erotickým undergroundem autorů napříč celým světovým spektrem.

Skip
08.04.2012 4 z 5

Podtitul knihy zní: "Dějiny žánru v obrazech: Od tijuanských biblí po undergroundový comix." Přesně vystihuje, o co jde. Je to krásná výpravná kniha s mnoha obrazovými ukázkami zmíněného žánru a k tomu velmi zajímavé texty o jednotlivých výtvarnících.

immortal-party
08.01.2012 5 z 5

příliš nechápu podstatu sdělení uživatelky locika. kniha je jakýmsi análem erotického komiksu, takže se dá předpokládat téma erotiky v komiksu a její historie. [pravděpodobně chtivost bodů za první komentář]

v knize mi chybělo jméno Dolcett, v jehož kresbách je zachycena gynofagie a ne tak úplná vorarefilie. než však začnete hledat jeho tvorbu, upozorňuji, že komiksy jsou jen pro otrlé konzumenty pornografického materiálu. rozhodně nedoporučuji romantickým osůbkám.
jinak se domnívám, že tato práce nemá prozatím konkurenci.

Locika
17.12.2011 4 z 5

Na této knize se mi hodně líbily historické údaje, které se týkaly hlavně tedy erotiky a komiksu, velmi dobré

Autorovy další knížky

2010  87%Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix)
2011  86%Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech 2 (Od sedmdesátých let do současnosti)