Erotický knižní klub

Erotický knižní klub https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315065/bmid_eroticky-knizni-klub-Gls-315065.jpg 3 42 14

Nápaditý příběh tajemna, erotiky a starověkých bylin je poctou ženskému přátelství a klasickým spisovatelům. Lily, knihovnice s „bibliobusem“, přijíždí do malého kalifornského města, aby zde pomohla založit knižní klub. Na druhé straně oceánu, v alsaském zámku, je ukraden vzácný svazek starověkého lékařství, který je tajně odvezen až do Kalifornie. Do podezření se hned dostanou tři osamělé členky knižního klubu. Ty se - aniž by o krádeži tušily - věnují tajuplnému učení klasické erotiky a popíjejí podivné afrodiziakální čaje z bylinek vypěstovaných v cikánské zahradě. Záhadné události se brzy dají do pohybu. Městem otřásá vražda a ženy se zaplétají víc a víc do spletité záhady nebezpečí a smrti…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Erotika

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Erotica Book Club for Nice Ladies , 2015


více info...

čef
čef
20.01.2020 5 z 5

Erotiky a knih není nikdy dost a tak mne tento titul snadno zlákal, i když jsem si uvědomoval, že nemusí být všechno takové, jak se zdá. Nicméně titul alespoň částečně splnil to, co sliboval a ještě trochu více. Úvodní komedie se totiž převlékla za skoro detektivku a některé scény byly téměř napínavé. Děj byl hodně spletitý, chvílemi bylo těžké zjistit, kde se ukradená kniha nachází a kdo, koho a proč ohrožuje. Některé z mnoha erotických cintátů klasiků bylo zajímavých, pro mne však ne dostatečně. Kniha však svoje splnila a myslím, že bude zejména v dámských klubech hodně úspěšná.

JointlieKat94
JointlieKat94
24.11.2018 5 z 5

Mě se kniha maximálně líbila. Vlastně jsem se na ní chystala už dlouho.. no, nakonec jsem jí otevřela kvůli Čtenářské výzvě. A jsem za to ráda. Erotika v této knize moc nefigurovala. Spíše šlo o knižní klub tří žen, které spojila láska ke knihám ( těm erotickým ).

V knize se mi líbilo naprosto všechno. Knihovnice se svou pojízdnou dodávkou. Láska ke knihám. Bylinky. Popíjení čaje. Knižní klub. Záhadné události a chaos! :)

Bavilo mne to od začátku do konce. Všechno do sebe krásně zapadlo. :)

" Následoval jsem motýla a ty jsi zajistila chaos. "
Pozn. redakce: "... Při studiu modelů počasí přišel Lorenz na to, že i nepatrná odchylka v počátečních hodnotách proměnných v jeho primitivním počítačovém modelu může mít za následek veliké rozdíly ve vývoji počasí. Termín samotný pak vychází z myšlenky, že i pohyb tak zanedbatelný jako třepot motýlích křídel může v konečném důsledku vést k nepředvídatelným a dramatickým klimatickým změnám na tisíce kilometrů vzdáleném místě."


zofie3000
zofie3000
05.11.2018 3 z 5

byl použit hrozně zajímavý jazyk, ale hrozně dlouho mi trvalo než jsem se do děje vžila, plusové body za obálku

ivana02
ivana02
26.10.2018 5 z 5

Kniha o knihách, knihovnici, bibliobusu a knižním klubu. Takže je zcela jasné, že se mi knížka musela líbit! :-) Erotiku v ní nehledejte. Příběh tří žen, které se náhodou sejdou a dají dohromady tříčlenný knižní klub. Každá má svůj problém, který společně stráveným časem postupně řeší. Do toho se ztratí vzácná kniha o bylinkách, které se nechtěně ocitne snad u všech postav v knize. Je to krásně zamotané, sledujete cestu oné knihy a příběh jednotlivých žen. Ač jsou každá jiná, stanou se z nich přítelkyně a vzájemně si jsou oporou. Detektivní linka, americké městečko, knihy, to vše najdete v tomto milém a kouzelném ženském románu.

jaroiva
jaroiva
01.09.2018 3 z 5

Je to psané tak nějak jinak, než jsem zatím cokoli četla, lehká oddechová četba, jsou tam některé zajímavé odkazy na knihy, některé z nich ani u nás snad nebyly přeloženy.
Po dlouhé době jsem zas ráda za konec, který jsem čekala. Jinak mě tato skutečnost spíš naštve. Ale tady by mě naštvalo spíš, kdyby to skončilo jinak.

Liilith
Liilith
18.06.2017 2 z 5

Takový obyčejný román o knihách. Dosti popisný. Není špatný, ale asi vám ani nic neujde, když si jej nepřečtete.

nefernefer
nefernefer
14.06.2017 4 z 5

Odpočinkové čtení o tom, že každý si v sobě nese nějaké tajemství, trápení, které se snaží před světem schovat a poprat se s ním sám. A o tom, že když dovolíme lidem okolo sebe, aby nám pomohli, tak často zjistíme, že jsme našli skutečné přátele. Není to náročná kniha a erotiky je v ní pomálu :o), ale na dovolenou pod slunečník ideální.

martina.tim
martina.tim
04.05.2017 5 z 5

Za mě super oddechová četba, která mě zbavila čtecí krize :). Líbilo se mi to, jak autorka ztvárnila teorii chaosu, že jsem měla občas sama chaos :D. Každopádně pěkně počteníčko a nešlo se odtrhnout.

Ivuska.09
Ivuska.09
24.04.2017 4 z 5

Čím dál tím víc se mi potvrzuje pravidlo, že když od knihy příliš nečekám, budu příjemně překvapena. Moc se mi líbí námět tohoto díla, oblíbila jsem si hlavní hrdinky - tři ženy, které svede dohromady láska ke knihám a touha po troše té erotiky (nicméně Padesát odstínu šedi opravdu nečekejte, naopak autorka vzdává hold klasikům, takže název je malinko zavádějící). Jako knihomol oceňuji knihy o knihách a detektivní zápletka příjemně oživila romatiko-erotiku, na které je příběh mimo jiné založen. Neotřelé, v podstatě originální, za mě mohu jedině doporučit.

A moc se mi líbí obálka :)

SBH
SBH
19.04.2017 odpad!

Kniha mě naprosto nedokázala zaujmout, na sté stránce jsem kapitulovala.

Market = )
Market = )
12.04.2017 3 z 5

Nakonec to bylo docela fajn, ale ze začátku jsem vážně váhala, jestli se mi s knížkou chce trávit čas. Název mi přijde úplně off topic. Když pomineme toto (a pro mě nezáživný začátek), nakonec z knížky byl docela pěkný příběh. I když abych dílo plně docenila, zřejmě by mi muselo být alespoň o 15 let a životních zkušeností víc (a taky bych musela být větší příznivec takových květnatých přirovnání :-D ) :-).

bookcase
bookcase
20.02.2017 4 z 5

Já jsem se bála toho názvu, čekala jsem nějaké "erotikuš" ve stylu Odstínů, naštěstí jsem dala na názory tady a dostala jsem příjemný příběh s detektivní zápletkou.

mikika
mikika
15.02.2017 5 z 5

skvělá kniha pro všechny knihomolky, bibliofilky a hlavně knihovnice, prostě pro ty, pro které pojem "erotická literatura" není urážkou!

alzbeta4340
alzbeta4340
26.01.2017 5 z 5

Moc příjemné čtenářské překvapení! Společenský román jen s kapkou detektivní zápletky. Název trochu klame a anotace, jak se někdy stává, je pravdivá jen zpola. Rozhodně nečekejte příběh tajemna a už vůbec ne erotiky, ale dostane se vám čtivé pocty ženskému přátelství a klasickým spisovatelům. Nevím, jestli kniha okouzlí hodně mladé čtenáře, ale vřele doporučuji všem, kteří už mají něco načteno.

Štítky knihy

přátelství bylinky Kalifornie knihovny kluby

Autorovy knížky

2016  66%Erotický knižní klub

Kniha Erotický knižní klub je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených1x
Knihotéce44x
Chystám se číst50x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x