Astronaut

Astronaut https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523728/bmid_astronaut-651d0de2917fb.png 4 6 2

Entram série

1. díl

Píše se rok 2162, byl objeven mimozemský život a do Global Interstellar Group přichází nová posila. Než se z nováčka stane astronaut, musí projít náročným výcvikem. Tím nováčkem jsi TY! Ihned po výcviku je tvůj tým vyslán na rutinní misi. Jenže se něco pokazí a je pouze na TOBĚ, abys zjistil, co se stalo a zachránil situaci a možná i celé lidstvo. Ponoř se do tajemného sci-fi thrilleru, ve kterém odhalíš pravdu o nové mimozemské hrozbě... nebo při pokusu o to zemřeš? První díl sci-fi gamebookové trilogie Entram.... celý text

Literatura světová Sci-fi Gamebooky
Vydáno: , Veles
Originální název:

The Altimer , 2019


více info...

Přidat komentář

cziss
06.01.2024 3 z 5

3 hvězdy pouze za to, že je to SF GB a takové pěkné vydání s hezkými ilustracemi. Bohužel. Začnu pravidly postavy a pravidly boje, ani jedno mi nedává smysl. Především souboje končí prakticky hned prvním hodem kostky - proč tam tedy jsou? Co se týče hry samotné, nelogičností (děj i volba a následný vývoj v odkazech), přívětivostí vůči hráči, instantními smrtmi se tento GB velice podobná raným dílům Fighting Fantasy a to tedy není něco, čím by se GB mohl chlubit.

A k ději samotnému, projdete výcvikem a na konci hned mašírujete na průzkumnou misi ohledně nebezpečného asteroidu. I když jste kapitánem, tak máte v posádce vzpurnou členku, asi bývalou vojandu, která proti vám otevřeně vystupuje. Tak tohle WTF na druhou, jelikož vám kniha nedá prostor ji umravnit a jelikož by se takhle voják prostě nechoval vůči svému veliteli... Jak se ukáže, vzhledem k misi letíte v nesmyslně velké lodi, ve které jsou !tajné! chodby a místnosti. Na můstků se ukáže, že někde v průběhu hry musíte zjistit kód k odemčení ovládání. Jistě, proč by kapitán lodi měl mít možnost svou loď ovládat je tak, že... A takových perel je v knize bohužel opravdu moc. Na vítězství je nutné projít opět spoustou sekvencí, které lze objevit pouze metodou pokus-omyl, logika zde prostě nehraji roli.

Maacc
14.12.2023 5 z 5

Kvalitních sci-fi gamebooků moc není a tenhle je výborný.


Štítky knihy

gamebooky sci-fi

Autorovy knížky

Samuel Isaacson
britská, 1984
2023  77%Astronaut

Kniha Astronaut je v

Přečtených6x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x