Encyklopedie rocku

Encyklopedie rocku https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84103/bmid_encyklopedie-rocku-84103.jpg 4 12 2

Encyklopedie rocku je obsáhla, ilustrovaná encyklopedie rockové hudby, zachycuje všechny tváře a fáze vývoje, vrcholy i pády dobrodružství zvaného rock 'n' roll. Obsahuje stovky hodnotných informací, které zahrnují vše, od čtyř amatérských hudebníků, hrajících ve sklepení klubu, až po přepychově vypravené a okázalé mega-koncerty na světových stadionech. Přes 750 hudebníků a skupin je rozděleno do osmi sekcí, z nichž ta první popisuje samotné zrození fenoménu rock 'n' roll, v dalších najdete pop, rock, metal, soul, reggae a závěr tvoří rap a dance...... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei) , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň) , Knižní klub
Originální název:

The Encyklopedia of Rock , 1996


více info...

Přidat komentář

bigbabe
18.10.2022 4 z 5

Velice obsáhlá a zajímavá kniha. Dobře zpracované po různých sekcích - roky, alba, žánry. Každý si vysloužil jen pár řádek, ale zase zřejmě nikdo nechyběl. Pěkný výčet muzikantů a událostí.

mcleod
22.10.2012 2 z 5

Historie rocku je v této encyklopedii zpracovaná dobře, dozvěděl jsem se z ní v mých rockových začátcích (když ještě na internetu nebylo dost kvalitních informací :-) ) o rocku spoustu zajímavých a užitečných věcí. V některých případech byla tato kniha také inspirací pro hledání pro mě nových kapel. Proč ale autor do encyklopedie rocku zařadil takové věci jako je Madonna apod???


Štítky knihy

hudba

Autorovy další knížky

Michael Heatley
anglická, 1955
1999  77%Encyklopedie rocku
2007  80%Deep Purple – příběh hardrockové legendy