Encyklopedie Atlantidy

Encyklopedie Atlantidy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10600/encyklopedie-atlantidy-rIW-10600.jpg 4 4 4

Publikace předkládá fakta o postavách, fauně, flóře či fantastických představách obestírajících tajemství Atlantidy. Kniha je výsledkem více než dvou desetiletí studia a mnoha cest do zahraničí. Autor se v ní pokusil shromáždit všechny dostupné informace o Atlantidě a současně poskytnout stručné definice a jasná vysvětlení. Dílo si neklade za cíl dokázat, že potopené město skutečně existovalo. Zabývá se těmito náměty: co byla Atlantida, kde ležela, kdy zažila dobu největšího rozmachu, jak zanikla, co se stalo s těmi, kdo přežili její zkázu, zda byly někdy nalezeny nějaké pozůstatky, podaří-li se Atlantidu někdy nalézt, ovlivnila atlantská civilizace Ameriku? Předkládá také informace o tichomořském protějšku Atlantidy, ztraceném království Mu, známém rovněž jako Lemurie. Příručka je vhodná jak pro laickou veřejnost, tak pro odborníky.... celý text

Mytologie Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , TENNO
Originální název:

Atlantis encyclopedia , 2005


více info...

Přidat komentář

Metroušek
30.06.2018 2 z 5

Stará moudrost praví, že to, na co se soustředíme, roste. A tak někdo může vidět Atlantidu nebo Mu (Lemurii) na každém kousku světa, a pokládat to za důkazy. Tato kniha v tom obzvláště vyniká.

HiRes
14.10.2012 3 z 5

Heslovitá encyklopedie o dosud "vybádaných" či vymyšlených teoriích o atlantidě. Dá Vám to málo, ale co víc potřebujete? Na seminární práci to stačilo.


Autorovy další knížky

Joseph Frank
americká, 1944
2005  60%Nové důkazy o Atlantidě
2005  75%Encyklopedie Atlantidy
2012  72%Atlantida a rok 2012