Alias Emma

Alias Emma https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513164/bmid_alias-emma-gJc-513164.jpg 4 19 9

Emma Makepeacová, nejmladší členka elitní britské špionážní skupiny, dostává svůj první velký úkol, a čeká ji tak nejdelší noc v životě. Musí vypátrat a zachránit nevinného muže hledaného ruskou vládou a přivést ho do MI6 před východem slunce, a hlavně dřív, než se k němu dostane tým zabijáků. Jenže Rusové se nabourali do městských kamer a po celém Londýně po těch dvou pátrají špioni. Navíc její člověk, Michael Primalov, se nechce nechat zachránit. A zatímco Londýn spí, v jeho ulicích se odehrává zběsilá akce, v níž Emma bojuje, aby Michaela udržela naživu. Jaké přijetí je však čeká, pokud a až se dostanou k MI6?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Alias Emma , 2022


více info...

Přidat komentář

shackhal
08.01.2024 5 z 5

kniha má spád akce dobrá , ubírá ji akorát zbytečná linka kdy vzpomíná na své začátky , bez toho by se kniha obešla a nerušilo by to celkový akční spád , který tak byl zbytečně narušen a akci samé to ničím nepřispělo-naopak....

lucakuca
30.11.2023 4 z 5

Zachraň se, když to dokážeš. A hlavní hrdinka to dokázala a zachránila nejen sebe, ale i svěřenou osobu.
Čtivé, sice akční, ale takové jednoduché a přímočaré. U špionáže čekám větší serepetičky, zamotanější kličky a víc podrazáckých fíglů a větší zákeřnosti od protistrany.


Fidibus
14.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Celkem svižně napsaná kniha, která vede k zamyšlení nad možností zneužití kamer a podobné techniky. Mladá špiónka Emma má přesvědčit doktora, že se musí schovat před ruskými agenty. Když to zvládne, zjistí, že jí nikdo nepomůže a ona ho musí na místo dovést přes noc sama. Navzájem si pomáhají a dobře to dopadne. Na závěr je vysvětleno pozadí příběhu, kdy Emma byla vlastně jedinou možností, a vše končí pomstou.

lenikhor
24.08.2023 5 z 5

Příjemně napínavá kniha, ve které děj opravdu rychle letí. Svět špionů je tu zasazen do současnosti, ale zároveň propojen s minulostí, hlavně s prací ruských špionů, kteří často přešli z KGB do současné GRU a na britském území si občas "dělají své operace". Líbila se mi hláška z knihy "Rusko nikdy nezapomíná a nikdy nepromíjí." Asi na tom něco bude.

alnahu
23.07.2023 5 z 5

Tak toto bylo pro mě dobré počteníčko. Ani jsem nečekala,že mne tento špionážní thriller tak chytne-knihu jsem přečetla za jeden den,nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Za mě napínavý,svižný špionážní příběh.

Hella
14.07.2023 3 z 5

Příběh byl čtivý a akční. Jen mi přišlo, že nic, vůbec nic nešlo ani sebemíň do hloubky, prostě jsme svištěli se dvěma hrdiny nepřátelským Londýnem a na nic jiného nebyl prostor. Čili za mě čtivé, ale i velmi povrchní, a to se mi u jiných špionážních knih nestává.

alzbeta4340
24.06.2023 3 z 5

Téma je dobré. Mladá členka tajné služby má za úkol ochránit lékaře ruského původu a během jedné noci ho dostat do bezpečí. Styl psaní mi ale úplně nevyhovoval, připadal mi svým způsobem odtažitý a nezaujatý. Nijak zvlášť jsem se o Emmu a Michaela neobávala.
Knihu proto hodnotím jako slušný průměr.

hana1039
26.05.2023 5 z 5

Sice víc jak půlku knihy zdrhali, ukrývali se, potýkali se s pronásledovateli, ale u špionážních příběhů to ani nijak nejde... fakt v bondovském stylu...mohlo by být volné pokračování,byla bych ráda...

Jenny46
23.05.2023 5 z 5

Já jsem spokojená britský špionážní thriller s novou agentkou MI6 je strhující, adrenalinová jízda...
Emma je sympatická mladá žena , která pracuje pro přísně tajnou organizaci většinou se sídlem v Londýně. ( taková žena 007 )
Snad se dočkám pokračování...
Doporučuji pro fanoušky špionážních románů

Autorovy knížky

Ava Glass
britská
2023  84%Alias Emma

Kniha Alias Emma je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst24x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x