Ember, posel věků

Ember, posel věků https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163966/bmid_ember-posel-veku-163966.jpg 4 20 4

Prvotina amerického autora Marka Cantera rozvíjí námět z oblasti vědecké fantasie: Během archeologických vykopávek narazí soudní antropolog v arktické tundře na neuvěřitelný objev tisíciletí – živé embryo v děloze pětadvacet tisíc let staré neandrtálské ženy. Implantace zárodku náhradní matce se podaří. Narodí se dívka Ember, která pátrá po původu svých mimořádných schopností a tajemném volání o pomoc. Podaří se se jí přečkat zlé časy a uchránit holý život svůj a svých blízkých? -- 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ember From The Sun , 1995


více info...

Přidat komentář

Rup
22.09.2017 odpad!

V skrytu duše jsem doufal v inteligentní příběh o konfrontaci člověka prehistorického versus moderního, a on je to stupidní thriller o konfrontaci zlých kapitalistů s hodnými, no řekněme dětmi přírody. Kromě toho pan spisovatel neumí psát a paní (slečna) překladatelka neumí česky, natož hezky, neřkuli krásně (stylistika, syntaxe i prostý pravopis - vše otřesné). Původně jsem chtěl dát za lehce neotřelý nápad alespoň jednu hvězdu, ale postupně se čtení změnilo v utrpení, tudíž házím do odpadu. Je mi líto. À propos, vědeckého (sci-fi), ani pohádkového (fantasy) v románu není zhola nic.

Ellbereth
09.04.2015 4 z 5

Je to už velmi dlouho, co jsem knihu četla a musím říct, že si děj stále pamatuji. Možná ne podrobně, ale stále jí mám v hlavě. A pokud hodně čtete, tak víte, že časem se některé knihy prostě vytratí nebo splynou s ostatními. Za sebe mohu doporučit.


Gwendolyn
31.10.2013 3 z 5

velice zajímavý a originální příběh

Ječmínek
15.10.2013 4 z 5

Hezká, zajímavá kniha o dívce, která se narodila o pětadvacet tisíc let později, než měla. Nezná svůj původ a má trochu komplexy ze svých výjimečných schopností. Cítí, že někde jsou "její lidé".

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Mark Canter
americká, 1952
2008  90%Bezohledná jízda - Guns N' Roses
1970  72%Ember, posel věků