Elinka

Elinka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439362/bmid_elinka-O0h-439362.jpeg 4 19 7

Elinka má šest sourozenců. V rodině platí pravidla, ta však Elince příliš nesedí. Králičí holčička v červených kaťatech chce vždycky dělat něco jiného než ostatní. V neděli se jí nechce jít na ryby, radši by si četla. Chce jít jinudy než ostatní a rybu se snaží ulovit na pryskyřník. Pošetilé. Jenže nakonec Elinka jako jediná rybu chytí — tím ji však přestává zajímat. Hlavně aby se šlo domů její zkratkou. Poznáváte v té umanutosti své milované dítě v období vzdoru? Každý jsme jiný a respekt k jinakosti je základním kamenem pochopení v rodině i mezilidských vztazích. Jako bonus k uklidňujícímu čtení s pevným vnitřním rytmem přijměte pozvání do malebné krajiny Maji Kastelicové — je plná důvěrně známých detailů, které ve vás probudí pocit, že se procházíte krajem svého dětství kdesi za babiččinými humny.... celý text

Literatura světová Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Host
Originální název:

Elsie , 2018


více info...

Přidat komentář

Bonda
15.04.2022

Je fajn, že si Elinka stojí za svým, i když ji ostatní odrazují, a že proti jejich očekávání uspěje. Paráda. Obrázky jsou přeslazené, ale ještě bych přimhouřila oči, jsou alespoň výrazné. Hodně mi ale vadí, že tu králíci chytají ryby. A očividně ne ze sportovních důvodů. Králík je skoro symbol veganství (a lidského vykořisťování býložravců). Králíka s rybářským prutem vnímám jako pěst na oko. Tady si dokonce štěbetající králičí dětičky nesou domů chcípající rybu za růžového západu slunce. Nějak mě to znechucuje.

Runkyna
26.08.2021 2 z 5

Líbivé ilustrace (*), jednoduchý příběh. Pointa velmi velmi mlhavá. Dcerce (4 roky) se knížka líbila (*). Mě spíše ne. Ani nejde napsat spoiler, druhá půlka je o ničem.


Adrim
28.05.2021 5 z 5

Pěkná knížka o jinakosti.

bibi.r
06.09.2020 2 z 5

Pro děti od 3 let
Mě osobně příběh neoslovil. Syn od něj odbíhal, takže předpokládám, že ani jeho.
Na zadní straně obálky se píše, že jde o příběh s důležitým poselstvím - naslouchejme druhým a respektujme je. Ajaj, tak já to poselství nějak v příběhu neodhalila. Teda až jsem si to na obálce přečetla, tak jako jo, je to tam, ale do té doby úplná tma.

Sobotikova
24.07.2020 3 z 5

Pěkný příběh, ale nevím jestli se malé děti nebudou ztrácet v té záplavě jmen.

ADE138
02.06.2020 4 z 5

Jednoduchý příběh o mezilidských vztazích. Krásné ilustrace okatých králíčků.

anule90
06.04.2020 5 z 5

Kniha má hodně jednoduchý text, který se ale bude líbit všem malým Elinkám. Dospělým by se mohla knížka líbit pro své nádherné ilustrace.

Štítky knihy

králíci

Autorovy knížky

Nadine Robert
kanadská
2020  74%Elinka

Kniha Elinka je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
dalších seznamech3x