Eliel - Měsíční záře

Eliel - Měsíční záře https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436856/eliel-mesicni-zareblPehF-wg8-.jpg 2 1 1

Eliel je osmnáctiletou dcerou anayské královny a krále. Její matka Eleanor zemřela při porodu Elieliny mladší sestry, Aknel. Dospívající princezna se teď pod dohledem kněžek vzdělává na posvátné pevnosti Orfan, aby se stala budoucí královnou Challarthianu, území, v němž žijí Anayové. Dívka je však s výukou nespokojená a navíc ji trápí zvláštní sen, který se jí zdá již mnoho nocí. Jednou při výcviku v lese kvůli němu skoro zahyne. Když se zotaví, rozhodne se, že z pevnosti uteče. Následuje svůj sen, který ji zavede daleko od domova. Na cestě potkává spoustu přátel a dozvídá se svůj osud, jenž jí byl předurčen. Pozná, že se bude muset postavit velkému zlu z dávné minulosti. Naštěstí mu však nečelí sama, ale s pomocí věrných přátel.... celý text

Přidat komentář

Ge0
30.04.2023 2 z 5

Fantasy pohádka o princezničce, jejích medvědích kamarádech a zlé čarodějnici. Popis knihy stručně vystihuje obsah, bohužel už ne formu.
K dílu jsem se dostal v knihovně v oddělení pro dospělé a nevěděl jsem, do čeho jdu. Vynechal jsem poděkování a začal rovnou příběhem. Zprvu jsem si myslel, že jde o začínajícího autora, kterému to pokazil překladatel, ale po dočtení jsem zjistil, že autor je Čech. Tedy překladatele vynecháme. Jeho styl mi zkrátka nesedl. Používá trochu zvláštní slovní obraty i slovosled a tak text působí poněkud kostrbatě.
Tohle je jeho prvotina a přestože z posledních odstavců vyplývá, že by mělo následovat pokračování, dodnes se tak naštěstí nestalo.

Štítky knihy

pro mládež

Autorovy knížky

2018  40%Eliel - Měsíční záře

Kniha Eliel - Měsíční záře je v

Přečtených2x