Elektrické motory a pohony

Elektrické motory a pohony https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240457/bmid_elektricke-motory-a-pohony-240457.jpg 1 1 1

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura naučná Technika a elektro
Vydáno: ,
Originální název:

ELEKTRICKÉ MOTORY A POHONY – příručka techniky, volby a užití vybraných druhů , 2004


více info...

Přidat komentář

Kubakubakuba
18.09.2019 1 z 5

Mám SŠ v oboru mechanik elektronik a k motorům jsme se do hloubky nedostali a proto jsem si chtěl - hlavně kvůli budoucímu zaměstnavateli - opravdu dobře a prakticky osvojit pochopení principu různých el.motorů, pochopení výchozích parametrů z hlediska funkce, historický vývoj zdokonalení (a k čemu to vedlo) apod. Prostě mít knihu, do které mohu nahlédnout vždy když si s reálným motorem nevím úplně rady.

Bohužel byli to vyhozené peníze - knihu mám cca půl roku a přesné fungování asynchronního motoru jsem žal pochopil z learn engeneering kanálu na youtube. Pak jsem doufal, že v knize bude alespoň pořádně vysvětlena charakteristika motoru v závislosti na principech indukce a magnetického pole vůbec, ale přestože v obsahu tohle více méně člověk najde, samotný text je veden naprosto bez příkladů a snahy čtenáři zprostředkovat pochopení. Je to asi jako kniha o elektrickém měření slaboproudých zařízení, ve které není nikde obrázek multimetru.

Je to spíše kniha pro 3.ročník ČVUT, pak si ji kupte. Pokud potřebujete opravit míchačku nebo si vymontujete motor ze sekačky a chcete si pohrát s jeho zapojením nebo výkonem, kniha vám bude k ničemu.

Autorovy knížky

2004  20%Elektrické motory a pohony

Kniha Elektrické motory a pohony je v

Přečtených1x