Elegance

Elegance https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444233/bmid_elegance-rIt-444233.jpg 4 25 5

Od dvorů ve Versailles až po dlážděné ulice Paříže – francouzská móda byla vždy symbolem elegance. Ať už je to Diorova kolekce New Look, revoluční oblek „Le Smoking“ od Saint Laurent nebo malé černé šaty z Chanel, mistři francouzské módy rozumí tomu, že oblečení je víc než řemeslo: je to umělecká forma. Autorčina láska k francouzskému stylu nastartovala její kariéru módní ilustrátorky. Nechte se pozvat do uměleckých dílen deseti legendárních návrhářů - Chanel, Dior, Saint Laurent, Lanvin, Givenchy, Chloé, Balmain, Louis Vuitton, Hermes a Celine - a objevte původ haute couture, pret-a-porter, a obecně všeho elegantního. Knihu doplňují nádherné ilustrace autorky, které vypráví příběh o tom, jak francouzské ikonické módní domy ovlivnily samotnou strukturu designu.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Esence
Originální název:

Elegance: The Beauty of French Fashion , 2019


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
01.07.2023 1 z 5

Kniha je krásná obálkou, ale povídání uvnitř mě nebere a kresby taky ne.
Nákresy oděvů nejsou detailní, víc práce si dala s obličejem a řasami než kostýmem, perlami, opasky a botami. Na to že je módní ilustrátorka to dost fláká, vše pouze naznačeno.

Danago
05.06.2023 5 z 5

Moje třetí kniha a je stejně krásná jako dvě předchozí.


Andrée
10.08.2022 5 z 5

Nádherné ilustrace.

LadyCotton
15.03.2022 3 z 5

Jelikož životní příběhy známých francouzských návrhářů (Chanel/Dior) dnes zná i široká veřejnost, tak mi nějak uniklo jak si mohla autorka dovolit v knize tvrzení/texty typu: "Na konci války bylo její jméno (Coco Chanel) pošpiněno a musela se odstěhovat do Švýcarska". pozn. pro ty co nejsou v obraze: Coco Chanel během války kolaborovala s Němci, nikdy se tím ani netajila. Nicméně po válce byly (nejen) ženy, které kolaborovaly s Němci veřejně linčovány. Chanel, která měla známosti na hodně vysokých místech, tak mohla díky nim utéct (schovat se) do Švýcarska a "nic" se jí nestalo.
Autorka v mnoha případech není moc objektivní - čtenářům předkládá pouze jakousi pohádku (načančané, dokonalé možná až povrchní příběhy svých oblíbených módních tvůrců). Což sice u knihy Ikony dělala také, ale v ní to nebylo tak do očí bijící :-)
Kniha tak opět lahodí spíše oku, protože ani v této nechybí krásné autorčiny módní ilustrace.
Možná, že kdyby knihy Elegance a Ikony byly bez textu, bylo by to lepší.

Fortuna7
21.12.2020 5 z 5

Ach... Tohle bylo zase tak nádherné. Ilustrace jsou prostě naprosto dokonalé.
V knize jsem se dozvěděla spoustu zajímavých a nových informacích o francouzské módě. Za mě velké doporučení pro milovníky módy.