Eda

Eda https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447704/bmid_mravenecnik-eda-Unx-447704.png 5 15 6

Ilustrovaná bajka o jednom růžovém mravenečníkovi, který se rozhodl, že nebude nikým jiným než sám sebou. Mravenečník Eda zjistí, že aby byl opravdu šťastný, musí být sám sebou. Proto všem zvířátkům v lese prozradí své největší tajemství – Eda mravence nejí, Eda se s mravenci kamarádí. Je to mravenečník vegetarián. Tak, a je to venku. Jenže lesní řád je striktní a nikdo z tamních obyvatel není zvyklý na vybočování z davu. Je na čase, aby někdo do lesa vrátil respekt, lásku a veselou náladu. Podaří se stydlivému Edovi být hrdinou, který to dokáže? A ocení jeho upřímnost i namyšlené žabky?... celý text

Přidat komentář

simca9342
24.04.2023 5 z 5

Krátká bajka pro malé děti o jedinečnosti zvířat. Vlastně každého z nás :)
Mravenečnik Eda je vegetarián. Neji mravence a před ostatními obyvateli lesa tuto skutečnost tají. Místo toho si pochutnává na travnatém porostu a zeleni.
Jednou si jejího úbytku všimnou ostatním a chtějí neznámého lupiče chytit. Eda se stydí, ale zvedne hlavu a přizná se se svym tajemstvím. Jak zareagují ostatní?

Bonda
25.10.2022

(SPOILER) Zajímavý příběh, ale něco v něm nehraje, polidštění nefunguje. Protože pokud se na konci zvířata změnila a začala se vzájemně respektovat a milovat, pak se člověk musí ptát, jak se s respektem a láskou lovila a pojídala? Odkaz na přirozenost je nejasný. Pro Edu je přirozené mít rád mravence a přátelit se s nimi. Ale ostatní mravenečníci takový výběr nemají a kvůli své "přirozenosti" mravence pojídají, byť zároveň s nimi (po svém prozření) laskavě rozmlouvají a berou každého z mravenců jako cennou a jedinečnou bytost. Nedává mi to smysl, fiktivní svět mi nedrží pohromadě. Možná by stačilo odcukrovat trochu závěr, vykreslit realističtěji vztahy po proměně, jen jemně je proměnou vylepšit. Představa, že má někdo plnou pusu svých přátel a spokojeně je chroupe, se prostě nezdá důvěryhodná.


Malinali
01.03.2021 5 z 5

Krásná kniha, nádherné ilustrace. Koupila jsem si knihu kvůli čtenářské výzvě, ale nechám si ji ve své knihovně. I jako dospělá jsem z ní nadšená.

Doporučuji jak dětem, tak i dospělým milovníkům hodně ilustrovaných knih.

NaiTenshi
31.01.2021 5 z 5

Nádherná pohádka! Až mě skoro mrzí, že už nepracuju s dětma, tuhle bych jim hrozně ráda předčítala. Jsem ráda, že jsem podpořila vznik knížky. Ty ilustrace jsou kouzelné.

TerJac
29.12.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha. Jednoduchý příběh o tom, že jsme každý jiný a proč je to fajn :)

marketa8141
29.11.2020

Nádherná dětská knížka, která chytne za srdce i dospělého.

Štítky knihy

vegetariánství mravenečníci

Autorovy knížky

2020  92%Eda