Dvojitý únos

Dvojitý únos https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232365/bmid_dvojity-unos-5A5-232365.jpg 4 11 3

Kate Farleighová je udivena, když se před jejími dveřmi objeví lady Cahillová a nabízí jí pomocnou ruku jakožto její kmotřenka. Ještě víc ji překvapí, když stará dáma nedbá jejího odmítnutí a unese ji ve svém kočáru. Skutečný důvod šlechetné nabídky je Kate jasný, jakmile se ocitne v zanedbaném venkovském sídle jejího vnuka Jacka Carstairse. Jack utrpěl několik vážných zranění na španělském bojišti v anglo-francouzské válce, byl vyděděn vlastním otcem, a ještě ke všemu ho opustila snoubenka. Nedokázal se s těmito strázněmi osudu vypořádat, a tak se uzavřel do samoty, v níž mu zbyl jedině věrný sluha a láhve dobrého alkoholu. S tím se Kate ovšem rozhodne rázně skoncovat a Jack si musí dát velký pozor, aby se jí nepodařilo udělat z něj zase slušného člověka...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Gallant waif , 1999


více info...

Přidat komentář

reader.007
30.11.2022 3 z 5

Hlavní hrdina si během válečného tažení proti Napoleonovi uhnal pár škrábanců a než se z nich vylíže, nechce se bavit dokonce ani s nejbližším příbuzenstvem. Jeho babička je ale z tužšího těsta než na jaké stačí paličatý voják a tak mu do domu nasadí děvče, které své jizvy z minulosti schovává hlouběji i když jsou paradoxně ze stejného bojiště jako u jejího nedobrovolného kolegy.
Než si oba mladí ujasní své pozice, je to docela legrace a v porovnání s jinými knihami stojí za přečtení možná i více než jednou. Mohla bych sice brblat trochu o historické nevěrohodnosti některého chování, nicméně... co už. Většina ostatních "historických" romanťáren je na tom mnohem hůř a tady se navíc autorka dotkla i poměrně zajímavého aspektu válečného utrpení, což knize na čtivosti jen přidalo.

miruska1
27.10.2022 4 z 5

Zábavné i dojímavé. Moc pěkný a čtivý příběh...


Jarka_rybář
03.10.2020 3 z 5

Opravdu vtipné. Lady C. je prvotřídní číslo. Ale hlavně, že to dobře dopadne.