Dvě pohádky - Tři prasátka / Jak šlo vejce na vandr

Dvě pohádky - Tři prasátka / Jak šlo vejce na vandr https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366654/mid_dve-pohadky-XWC-366654.jpg 4 8 3

Vtipná a veselá knížka s ilustracemi předního slovenského výtvarníka Vladimíra Krále navazuje na křehkou tradici bilderbuchů pro malé děti a zejména na předchozí úspěšný titul nakladatelství Buvik, Kozliatka (2013, česky Portál 2016). Knížku lze opět číst z obou stran a děti zde najdou dvě známé a oblíbené pohádky navozující téma přátelství. Fenomenálně svěží a osobitě ilustrovaná knížka se na Slovensku zařadila mezi nejkrásnější knihy roku 2015. Obsahuje pohádky Tři prasátka a Jak šlo vejce na vandr.... celý text

Přidat komentář

Covenant
04.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Příběh o třech prasátkách, je všem známý a je zde vyobrazen moc hezky. Trochu mi, ale přijde k smíchu, když si řekne prasátko o PÁR cihel od kolemjdoucího, aby si postavilo domeček. Co se týče vejce, jde zde z větší části o repetetivní potkávání a nabírání zvířat na společnou cestu a nevim, jestli je zrovna poučné (ať jde o zlého člověka), hodit babku do jámy a obsadit jí dům, protože vám odmítla dát najíst. Nicméně ilustrace jsou pěkné a malým dětem se to líbí. Přesto si neodpustím poznámku, že kniha o Kulihráškovi/Budulínkovi, byla mnohem lepší.

MartinaF
31.03.2018 4 z 5

Dva převyprávěné příběhy známých pohádek mají tentokrát společné téma - putování. Ta o třech prasátkách se mi líbila mnohem více. Pohádka Jak šlo vejce na vandr mi přišla drsná a krutá.

Asi bych neměla moc o takových klasických pohádkách přemýšlet, protože to bych nesměla číst žádnou.


JanaDor
16.03.2018 5 z 5

Celkově se mně i dětem knížka moc líbila. Je vytištěna na kvalitním, silném papíru a má ilustrace přes obě strany. Text je větším písmem umístěn na světlém podkladu, takže ilustrace neruší při čtení. Kniha udělala radost a já ji vřele doporučuji pro společné čtení. Hlavně nezapomeňte při čtení zpívat, když zpívají i postavy. :-)

Autoři knihy

Mária Rázusová-Martáková
slovenská, 1905 - 1964

Kniha Dvě pohádky - Tři prasátka / Jak šlo vejce na vandr je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x