Dvanásť nocí zázrakov

Dvanásť nocí zázrakov https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389120/bmid_dvanast-noci-zazrakov-y2r-389120.jpg 2 17 11

Dvanásť nocí zázrakov je úchvatná fantasy pre oddaných fanúšikov Philipa Pullmana a Terryho Pratchetta. Kejin ocko sa na Štedrý deň vyparí bez stopy zo svojho pracoviska na univerzite. Akoby nikdy ani neexistoval! V tú noc, keď Kej so sestrou El zaspia a ich užialená mama podľahne spánku, zavíta do ich izby nečakaná a tajuplná návšteva - dva prízraky, ktoré dievčatám otvoria cestu do príbehu, kde dobro musí zvíťaziť nad zlom a fantázia nad prázdnotou.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Twelve Nights , 2018


více info...

Přidat komentář

nicandra
30.10.2023 4 z 5

Kouzelné a vůbec ne jednoduché čtení. Maličko mi připomíná Fionavarskou tapisérii, té její komplexnosti ale nedosáhne. Přesto má více vrstev, než může jakákoli anotace prozradit.
Myslím, že knize dost ublížilo to zařazení do literatury pro děti - i když tam skončili i Malý princ a Alenka, což taky úplně pro děti není. Vždyť přece to, co vypráví dítě, ještě nemusí být pro děti.
Dala bych pět hvězd za ten hřejivý pocit, co ve mně po přečtení zůstal, za tu naději, že svět je v pořádku a někdo někde hlídá, aby to tak zůstalo, ale nemůžu kvůli obrovskému množství chyb (hlavně v čárkách) a překlepů (jak to, že jazykovému korektorovi tolik slov nechybělo a tolik slov mu přišlo v pořádku, když to kolikrát ani nedává smysl?).

simca9342
11.05.2023 5 z 5

Rodina zažívá všeljaká dobrodružství. Ale jedné z nich se stalo přímo kouzelné. Nezačalo nijak nápadně a plánované také nebylo. Matka sedla s dvěma dcerami do auta a jela hledat manžela, tátu kolegu, do práce, kde už byl léta zaměstnaný.
Kolegové a ti, co ho znali ale řekli, že už není v evidenci.
Během noci se sestrám změnil život. v průběhu pár dní se zúčastní životně důležité mise, která jim připadá jako ze sci-fi filmu. Až na to, že je pravdivá. Sice jen v knize, ale čtenáři se dozví, že existují odatraňovači a pokud dostanou příkaz někoho odstranit spolu s ním musí vzít všechny jeho věci. V téhle rodině se to málem podařilo. Nebýt zapomenuté věci.


tomas9591
03.03.2021 odpad!

Ehm. Bohužel toto je jedna z těch knížek, které mají jednu z nejhezčích obálek v mé knihovně, ale obsahově jsou jedny z nejhorších v mé knihovně. Anotace je slabší, ale já si řekl, že to zkusím. No, bohužel. Knížka má sice zajímavý svět, ale má spoustu špatných vlastností. Špatné je, že mezi ně se počítá i hlavní zápletka. Děj mi přišel hodně přeplácaný a to, čeho se postavy, které na štěstí celkem ušly, snažily dosáhnout, bylo naprosto k ničemu a to, jak to skončilo je pro mě nepochopitelné a na to, jak nedosažitelně výhra nad zlem vypadala, tak to bylo až mooooc jednoduché.

lenka608
20.02.2021 2 z 5

Kniha má zvláštní začátek. Vhodí čtenáře doprostřed děje, takže jste zpočátku poněkud zmatení a tápete. Což by samo o sobě vůbec nevadilo, ale ono se to bohužel vůbec nelepší. V knize nenacházíte odpovědi, nenacházíte vysvětlení a pokračujete ve fázi zmatenosti až vám dojde trpělivost a knihu zavřete se slovy "to je marné". Špatné hodnocení dávám nerada, vždy se snažím knihu dočíst, ale tentokrát to i přes veškerou snahu opravdu nešlo. Přitom námět je opravdu dobrý, jen to zpracování pokulhává.

adela8321
16.04.2020 1 z 5

Zajímavý námět. Kniha ze začátku vypadala velmi slibně, ale postupem bylo pro mě čtení stále těžší a místy jsem se hodně ztrácela. Kniha není moc vhodná pro děti, ale vlastně ani pro dospělé. Konec byl pro mě nedostatečně vysvětlen a vlastně moc nevím, co se to na konci stalo.

JolankaP
05.04.2020 2 z 5

Nápad na knížku skvělý. Zpracování už podle mě moc ne. Špatně se mi četla, a někdy nebyl děj ani postavy pořádně vysvětleny. Začátek dobrý, kniha se odvíjela zajímavě, ale postupem času byl děj čím dál tím víc zamotanější. Dle mého knížka kterou jednou přečtete, ale už se k ní nevrátíte.

BetyN.
21.01.2020 1 z 5

Knihu jsem nedočetla. Bohužel jsem skončila zhruba na 150 stránce. Je to zvláštní příběh, který mi nesedl. Netuším, komu by se to mohlo líbit. Pro děti mi to přijde moc drsné a komplikované, YA čtenáři podle mého názoru knihu bez akce a napětí taky neocení, a dospělí by jistě nechtěli knihu vyprávěnou dítětem.

Veruu95
28.05.2019 4 z 5

Kniha pro děti to rozhodně není. Já se tedy až tak neztrácela, některé věci byly náročnější na pochopení, ale příběh jako takový se mi líbil, byl originální :)

Lulu13
05.05.2019 2 z 5

Kniha je zaradená medzi literatúru "pre deti a mládež". Nuž, neviem. Nie som dieťa a dáky ten rôčik nepatrím už ani medzi mládež, ale kniha sa mi čítala dosť ťažko. Nápad možno dobrý, no na mňa to celé pôsobilo dosť chaoticky až prekombinovane. Väčšinou som sa musela do čítania vyslovene donútiť. Takže pre mňa veľké sklamanie a cieľovú skupinu táto kniha podľa mňa minie úplne.

meduza78
27.04.2019 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, podle anotace v přebalu se zdála napínavá. Pro mě těžká četba. Už dlouho se mi nestalo, že bych měla se čtením takové potíže. Ztrácela jsem se. Je pravda, že kdybych měla více času a nikdo mě nerušil, možná bych se do ní pohroužila více. Námět jistě zajímavý, ale souhlasím s názorem, že se nejedná příliš o dětskou literaturu. Je to takové překombinované, místy morbidní.

okeey
12.03.2019 1 z 5

Po dlouhé době kniha, která mi nesedla. Snažím se každou knihu, u které jsem víc jak za půlkou, dočítat, ale tady už jsem se vážně těšila na konec. Nápad dobrej, ale dle mého názoru je to pátý přes devátý. Rozhodně bych knihu neoznačila jako dětskou. Bohužel mě tato kniha vůbec nenadchla.

Štítky knihy

Vánoce pro dospívající mládež (young adult) dětská dobrodružství

Autorovy knížky

2018  46%Dvanásť nocí zázrakov

Kniha Dvanásť nocí zázrakov je v

Právě čtených2x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce37x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x