Dva lidé
kniha od: Alan Alexander Milne
KoupitKoupit eknihu
Příběh s laskavým humorem líčí strasti začínajícího venkovského spisovatele, jehož prvotina se zcela neočekávaně stává bestselerem.
https://www.databazeknih.cz/images_books/38_/38890/dva-lide-38890.jpg 3.97Žánr | Literatura světová, Romány |
Vydáno | 2000, Volvox Globator |
Orig. název | Two people, 1931 |
více informací... |
Komentáře (2)
Kniha Dva lidé

Hodnocení nízké příliš nechápu. Četl jsem ji dávno a děj se mi docela líbil. Pohled na to jak vzrůstající sláva může člověka ovlivnit.
Vybavuji si vtipnou scénu, kdy je hlavní autor rozezlen, když popisuje název své knihy jednomu z hostí a ten ho nechápe.

Mé velké čtenářské trápení. Ale co se dá dělat; pokud se autor rozhodne napsat knihu v žánru humorném, musí jeho humor lehce plynout, musí bavit.
Tady se však poněkud zadřel a působil často dost křečovitě.
A nemůžu se zbavit pocitu, že toto dílko nevzniklo ani tak pro vlastní radost z tvorby, ale spíš jako důsledek jedné velké profesní žárlivosti. Ze které se časem vyklubala nemilosrdná nenávist mezi Milnem a Wodehousem.
Jednomu to psalo skoro samo a druhý – se tady jen hodně moc snažil.
Přitom Tajemství Červeného domu (odlehčená detektivka z roku 1922) se mu podle mě povedla a ani tam humor nechyběl a fungoval. V tomto případě ale bohužel ne. K napsání dobré knihy prostě nestačí jen chtít…někoho trumfnout.
Autor a jeho další knihy
- Když jsme byli velmi mladí 2013
- Medvídek Pú 1978