Duše v očistci: co jsem s nimi prožila

Duše v očistci: co jsem s nimi prožila
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145670/duse-v-ocistci-co-js-145670.jpg 5 7 7

Autorka, německá mystička 20. století, pomáhala duším v očistci už od dětství tím, že se za ně modlila a obětovala odpustky. Od r. 1940 se na ni začaly obracet duše s prosbou o pomoc. Na slavnost Všech svatých r. 1953 začala pomáhat duším v očistci smírným utrpením. Kniha hovoří o všem, co se Marie Simmaová od duší v očistci dověděla o současné době, a o tom, co viděla v nejtěžších chvílích utrpení pro své poučení i útěchu.... celý text

Přidat komentář

Achillesaželva
25.03.2024 5 z 5

Maria Simma je absolutní špica!! Kdyby existovalo něco jako seznam povinné četby katolíka, pak bych tuto knížku v určité fázi duchovního života (zase musíme rozlišovat co, komu a kdy) rozhodně zařadila. Očistec není místo, je to stav. Duše v očistci dorůstá do plnosti darů, které jí Pán svěřil, ale které z různých důvodů např. nerozvinula, nebo se jim přímo zpronevěřila. Samozřejmě, že je mnoho různých příčin, proč se ta či ona duše očišťuje a též je věcí Pána, jak těžká tato očista má být. To není o strašení, vždyť, kdo se očišťuje, je zachráněn. Z knihy se dozvídáme i to, že žádná duše by se nechtěla vrátit zpět na zemi. Kdo jednou zahlédl Lásku, nechce už nic jiného. Život na zemi je naše vyhnanství, my totiž směřujeme k Životu mnohem plnějšímu a krásnějšímu. Náš život dojde plnosti v Bohu. Kniha Vás povzbudí v horlivé modlitbě za duše v očistci a též pomůže uvědomit si závažnost každého našeho svobodného rozhodnutí. Maria Simma píše opravdu krásně. Doporučuji!

SidoniaL.
23.01.2020 4 z 5

Kniha rakouské mystičky, kterou 50 let navštěvovaly duše v očistci. Tuto knihu bych doporučila ke čtení asi z podobných důvodů jako dříve uléhali ke spánku někteří kajícníci do rakví, aby si uvědomili pomíjivost svých životů, meditovali a připravovali se na odchod z tohoto světa. Takový zážitek si můžete sice v rámci halloweenských "radovánek" dopřát i dnes, ovšem to je trochu o něčem jiném! Přitom smrt, pokání a očistec jsou dnes zvláště mezi liberálními katolíky už téměř společensky nevhodná slova! Snad útlá knížečka Marie Simmaové pomůže tyto postoje poněkud změnit!