Duše květů: To nejkrásnější z našich luk a zahrad

Duše květů: To nejkrásnější z našich luk a zahrad https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503948/bmid_duse-kvetu-O2N-503948.jpg 5 21 7

První monografie mezinárodně úspěšné malířky botanických obrazů. Tam, kde květiny kvetou, svět se usmívá, prohlásil básník, esejista a duchovní Ralph Waldo Emerson. Uznávaná botanická malířka Pavlína Kourková jeho myšlenku svou tvorbou vrchovatě naplňuje. Při svých cestách krajinou se inspiruje nejkrásnějšími květy, které přenáší na papír pomocí akvarelů. Poznejte spolu s ní pestrý svět květin – kromě úchvatných kreseb vás čekají také informace o původu a výskytu rostlin, jejich význam v květomluvě a další zajímavosti.... celý text

Přidat komentář

Gabi13
04.01.2024 5 z 5

Nádherné, něžné a velmi milé. Obrázky květin popsané pověstmi o historii květů a dodatky popisu autorky Pavlinky. Musela jsem si její obraz pořídit domů a luční louka mi zdobí zeď.

bazdobrknih
04.01.2024 5 z 5

Tohle je parada ovsem. Psani pani Klary a ilustrace pani Pavliny. Premyslite-li nad vhodnym darkem zejmena pro zeny, darujte tuto bajecnou knihu (a usetrite i za pripadne cerstve kvetiny, protože ty ilustrovane jsou primo magicky kouzelne). Povedlo se!


Francoa
29.12.2023 5 z 5

O knize Duše květů jsem se dozvěděl náhodou z článku v Lidových novinách o botanické malířce Pavlíně Kourkové.Její akvarely mi velmi zaujaly.Nejvíce malby kosatců.Mám rád přírodu a květy rostlin mi udivují od dětských let, kdy jsem chodil do biologického kroužku.Vyslovil jsem přání, že by mi kniha potěšila k vánocům.Přání splněno.Zaujalo mi poutavé povídání o květech od Kláry Mandausové, které bylo místy tajuplné, ale málo obsažné.I krátké poznámky o vztahu k té které květině od malířky jsem ocenil.Jediným zklamáním bylo, že malířku neoslovily moje dvě další květiny, které miluji mečíky a v posledních letech denivky.Mečíky, kosatce a denivky mají nádherné tvary květů a širokou paletu barev..Tyto tři druhy jsem během času křížil a s nadějí se těšil až poprvé vykvetou.Obdivuji precizní věrnost a tisíce tahů štětcem, takovou trpělivost jsem nikdy neměl.Její obrazy květů, jistě potěší nejen duši člověka.

Kristofori
27.11.2023 5 z 5

Nádhera! Tohle je pro mě umění malovat! Tipla bych si, že by se nenašel nikdo, komu by se obrazy nelíbily. Kéž by nás takovéto počiny trvale polidšťovaly!

efka.saf
22.09.2023 5 z 5

Po téhle knize jsem sáhla ze zvědavosti, protože mě už na obálce uchvátily malby květin, kterými je kniha prošpikována. Přiznejme si, po textové stránce kniha nic moc zajímavého nebo originálního nenabízí, ale to asi nebylo cílem. Já ji vnímám jako procházku galerií, kde vystavuje nesmírně talentovaná Pavlína Kourková. Její malby květin jsou opravdu dechberoucí. Nádherně jemné, nadýchané, jako pírko ve větru. Vlastně je stačí jen utrhnout. Kdo se zajímá o květiny a má rád jejich vizuální stránku, doporučuji tuto knižní galerii určitě navštívit, zážitek stojí za to.

Aleen
04.08.2023 5 z 5

Tohle je TAK nádherná kniha... S autorkou neskutečně propracovaných a nádherných kreseb Pavlínou Kourkovou jsem se poprvé "setkala" ve svém oblíbeném časopisu o celém Roce na venkově ( :-) ). Nadchla mě a já si dlouhé minuty prohlížela tu krásu. Když jsem zjistila, že vyšla tato kniha, nemohla jsem odolat a musela si ji přinést domů. Je naprosto skvostná a já ji žeru!

Alma5
24.04.2023 5 z 5

Krásná kniha. Sice zde nejsou verše, ale i tak je čtení o květinách takové poetické.

Autoři knihy

Pavlína Kourková
česká, 1980
Klára Mandausová
česká, 1968

Kniha Duše květů: To nejkrásnější z našich luk a zahrad je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce13x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x