Duše a tělo - Tajemství křesťanské mystiky

Duše a tělo - Tajemství křesťanské mystiky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142972/duse-a-telo-tajemstv.jpg 4 1 1

Autorka, přírodní léčitelka katolického vyznání, popisuje příběhy ze své léčitelské praxe. Předává zkušenosti z léčení těla a duše. (tajemství křesťanské mystiky)

Přidat komentář

knihyKeMne
16.03.2021 4 z 5

Zajímalo mě, jak lze propojit léčitelství k křesťanstvím, a zjistila jsem, že dobře. Autorka sama nesouhlasí s některými postoji církve, ačkoli do ní sama patří.

V úvodu autorka popisuje svůj náhled na rozložení světů (hmotný svět, svět přírodních duchů, duchovní svět dobrých i zlých bytostí, no a samozřejmě nade vším Bůh), už to znělo zajímavě, protože takhle jsem to zatím nikde sesumírované neviděla. V první části pak uvádí příklady své léčitelské praxe na poli duchovním - duševních chorob, přivtělených duší. V druhé části na poli tělesných nemocí. Část věnuje i možnosti léčby rakoviny. Nebojí se ukázat nám i příklady, kdy byla její léčba neúspěšná - protože lidé se odmítli změnit. V závěru je malé postěžování, že lékaři odmítají s léčitelem spolupracovat. Ano, to už jsem slyšela i jinde.

Poněkud mě mátlo autorčino tajnůstkářství (na jejích webových stránkách se o ní nic nedozvíte), a stejně tak kniha má své mouchy - autorka zřejmě předpokládá, že máme přečtený první díl, takže rovnou skočí do své praxe, aniž bysme se dozvěděli, jakou roli při tom hraje paní Blanka, se kterou u toho spolupracuje, nebo jakou metodou léčí. Až dedukcí lze posléze usoudit, že hlavně skrz změněné vědomí léčeného, který si v tom stavu uvědomuje, jakou chybu dělá. Nakonec vcelku nic proti této metodě nemám (i když jistý novinář je jiného názoru, jak lze vygooglit). No a další mouchou je samozřejmě jistá neohrabanost ve vyjadřování, někdy jsem se nechytala, kdy se mluví o léčeném a kdy o nějakém duchovi.

I když mám trochu rozporné pocity (jo, může za to ten novinář), přijde mi způsob, jakým autorčina léčba působí (tedy nejde jen o čisté vyléčení léčitelem, ale léčený musí na sobě taky hodně zapracovat), srozumitelný a lze s ním souhlasit. No a teď si přečtu i ten první díl, bez něj je tahle knížka taková nějaká neúplná.

Autorovy další knížky

2005  53%Zápisky o životě a duších
2001  60%Léčení jako návrat k přirozenému stavu
2002  80%Duše a tělo - Tajemství křesťanské mystiky