Dům na pobřeží

Dům na pobřeží https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494082/bmid_dum-na-pobrezi-PJY-494082.jpeg 4 78 20

Edie se velice uleví, když její bývalá tchýně Anna zemře. Edie Annu viní z nehody, která jí zničila rodinu. Takže když ji Annina poslední vůle vyláká na Sicílii a do dlouho opuštěné Villa della Madonna del Mare, je jí jasné, o co Anně šlo. Má za to, že Anna i po své smrti tahá za nitky, aby ji dala opět dohromady se svým synem. Edie je proto odhodlaná odjet z Itálie co nejdřív. Ale ještě než to stihne, začne vila vydávat svá záhadná tajemství. Kdo jsou ty dívky na Anniných fotkách z dětství a proč někdo jednu z nich vyškrábal? Proč někdo nebo něco nechce, aby se zaobírali minulostí? Vila je místo, kde se staří duchové cítí doma. Ale jejich odkaz je potřeba uložit k věčnému spánku, aby Edie a Joe mohli jít dál...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The House by the Sea , 2020


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
14.12.2023 5 z 5

Napínavá kniha o dávném tajemství tří kamarádek. Každé zlo je dříve či později odhaleno. Edie žila s Joe v harmonickém manželství před deseti lety, poté je rozdělila smrt jejich dítěte Daniela. Protože zemřela matka Joe - paní Anna - v závěti ponechala nyní opuštěnou vilu Villa della Madonna del Mare v dědictví synovi Joe a bývalé manželce Edie. Existuje osoba, která má s touto vilou něco společného. Proč chce za každou cenu tuto vilu koupit a co se ukrývá v jejich stěnách je námětem této knihy. Kniha je napínavá, nevím, proč má štítek sci-fi. Nic takového v knize není.

bábuška
17.11.2023 5 z 5

Zajímavý a pěkně napsaný příběh ze Sicilie. Hodně tajemna z minulosti a zlé jednání v současnosti. Krásné prostředí plné vůně květin, krásné moře, ale i zapáchající močály a uličky plné odpadků. Tolik napětí, že jsem četla nepřetržitě až do rána. Ani jsem nečekala, že mně kniha tolik zaujme.


Veromika
04.10.2023 3 z 5

Pěkně napsaný příběh z italského prostředí. Působilo to na mě jako román pro ženy s lehkým náznakem detektivky. Jako odlehčené čtení to nebylo vůbec špatné.

Karolína52
26.07.2023 5 z 5

Taková romantika na dovolenou u moře.
Příjemné počtení na balkoně s výhledem na večerní nebe Jižní Dalmácie.

Belanna
28.01.2023 3 z 5

Rozhodně se nejedná o horor, thriller a už vůbec ne o sci-fi, řadila bych k románům pro ženy.
Je tu malebná Sicílie, pláže, slunce, moře, stará vila s tajemstvím.
Dávné vztahy, které se obnovují a nové, které vznikají. Minulost se prolíná se současností.
Jako oddychová četba to nebylo špatné.

Szilvia1
02.01.2023 5 z 5

Příběh byl napínavý,trošku předvídatelný,ale i byl hlavně o odpuštění.Knížka se mi líbila,bylo tam i dávné rodinné tajemství a ty mám ráda.Krásně se četla,autorka umí čtenáře chytit a nepustit.

putpuda
31.10.2022 3 z 5

Příběh se mi moc líbil, kniha se dobře četla.
Ale i přesto se mi kniha nedostala pod kůži...něco tomu prostě chybělo. Ale určitě stojí za přečtení...a moc pěkně popsaná krajina Sicílie, úplně cítím to vedro ;)
Za *** a půl

Mandlevest
19.10.2022 4 z 5

Tak jsem se z Francie z Domu na Riviéře přestěhovala plynule románem Dům na pobřeží na horkou Sicílii a moc jsem se tu nezdržela, knížka se výborně četla. Akorát netuším, proč jsem si myslela, že je to thriller. Není. Je to příběh (spíše pro ženy) o bolesti,hledání nové naděje a odpuštění. Je zde příjemná romantická linka, tajemná vila s dávným tajemstvím a trochou duchařiny k tomu a jako kulisa horká Sicílie. Ze začátku na mě knížka působila trochu ponuře a beznadějně, ale vtáhla mě do děje a chtěla jsem, spolu s moc sympatickou hrdinkou Edie, prožít tu zpočátku bolestnou cestu, která jí dá, nečekaně, novou naději. Moc pěkné čtení, které doporučím.

Astonius
21.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné, ale chybělo tomu prostě "něco"... :-) Rozhodně šlo o čtení pro ženy, které dokážou pochopit myšlenky hlavní hrdinky a její pocity, ale vzhledem k tomu, jaké jsou popisovány životní pohromy a problémy, děj neustále plynul tak nějak bez emocí, bez gradace, vše jsem pozorovala jakoby z dálky a moc se mě to nedotýkalo. Na úplném konci do sebe i nejmenší detail na milimetr zapadl a jestli neumřeli, žijí do dnes :-) Žádná hloubka v tom nebyla a děj byl v mnoha ohledech předvídatelný. Po pravdě jsem byla ráda, že mám dočteno.

Mlsnákočka
14.09.2022 4 z 5

Celkem příjemná kniha, která se dobře četla.

mamina2
01.09.2022 5 z 5

Kniha s trochou duchařiny, detektivky a romantiky stojí za přečtení. Někdy zkrátka věci nejsou takové, jak se jeví.

asam
21.08.2022 5 z 5

Pěkné oddychové čtení
Trochu román pro ženy, ale pěkně se čte. Žádné sladké scény.

Leena
17.08.2022 4 z 5

Původně jsem se domnívala, že jsem si koupila thriller:-)
Ale místo toho to byl takový hezký letní příběh, úplně jsem se na tu Sicílii přenesla.
Trochu tajemna tam taky bylo, ale hlavně odpuštění a nový začátek.

Iva066
21.07.2022 4 z 5

Souhlasím s "bysme", ale už jsem na to zapomněla :-) Moc příjemné čtení na léto.

babicka_amalka
17.07.2022 4 z 5

trochu pomalý rozjezd, trochu červená knihovna, ale nakonec se z toho vyklubalo docela slušné čtení;
ale připojuji se k bookcase? používání "bysme" mě taky hodně štvalo.... :-)

Jana77
28.05.2022 5 z 5

Tento příběh se mi absolutně trefil do noty. Starý příběh, vila na Sicílii, která má spoustu temných zákoutí, smutek, naděje, láska. Moc hezká knížka!

bookcase
23.05.2022 4 z 5

Hezké, dojemné, takové posmutnělé čtení. Jen mě štvalo používání "bysme" místo "bychom". Brrrrrrrr.

intelektuálka
13.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Rodinný román z jižní Sicílie ....

Se všemi otázkami, které život přináší .... láska, zrada, žárlivost, nepochopení .... ale hlavně je to o mateřské lásce .... a já Edii rozuměla ....

Ovšem starý dům na Sicilii skrývá nejedno tajemství ... ráda jsem se dočítala o všem, co chtěl vyprávět ....

A závěr mne potěšil .... minulost byla odsunuta a Ediie s Joem našli nový smysl ....

" Nikdy znovu nezískáme, co jsme ztratili.... Ale přijali jsme, že ztráta neznamená konec .... "

Pěkné čtení s pobytem v tajemném domě ... doporučím.

Pípasek
28.04.2022 5 z 5

Trochu strašidelné, hodně emotivní chytne za srdce.

PeM
17.03.2022 4 z 5

První polovina (+ část, kde se popisuje tragédie) mi, jako matce malého syna, neskutečně trhala srdce. Nedovedu, ani nechci, si něco takového představovat. Čtení v autobuse bylo o velkém sebezapření - no, držela jsem se, abych nebrečela jako želva. Druhá polovina už tak nějak plynula poklidněji dál, životní příběh Anny byl smutný. Celkově pro mě taková oddechovka (jsem milovník hororů, občas je dobré krapet oddechnout). Na 5 * to ale nevidím, čekala jsem asi víc.