Dům na Baker Street

Dům na Baker Street https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311044/bmid_dum-na-baker-street-za-kazdym-velky-75J-311044.jpg 4 49 21

Za každým velkým detektivem stojí velká žena. Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The House at Baker Street: A New Sherlock Holmes Story , 2016


více info...

Raada
Raada
21.02.2021 1 z 5

Kniha mě nezaujala. Četla se velmi velmi ztuha, většinou mi čtení detektivky zabere max 2dny, tato zabrala 2 měsíce a dočetla jsem ji s velkým přemlouváním se. Neseděl mi rozvláčný zabíhavý styl, vadilo mi vykradení postav z cizího díla. A konečná zápletka byla, oproti předchozímu leckdy až přebytečnému rozpracování různých detailů, nepropracovaná, velmi rychle "sfouknutá".

KnihomolkaOli
KnihomolkaOli
29.11.2020 4 z 5

V celku příjemná kniha, velmi čtivá. Jako mínus bych zmínila často se opakující myšlenky hlavní hrdinky a to, že rozuzlení bylo na můj vkus moc stručné (když vezmu v úvahu to, že celá kniha směřuje právě k němu), ale to je můj osobní problém s většinou detektivek, kdy se mi konec zdá odfláknutý vzhledem k tomu, jak je samotna kniha obsáhlá.


Majdalenka
Majdalenka
04.10.2019 3 z 5

Kniha prinasi pribeh o nekom, koho vsichni zname ale nic o nem nevime - hospodyni Sherloka Holmese - pani Hudsonova (v knize se doctete i krestni jmeno) a pani Watsonova. Damy se vrhnou do vysetrovani pripadu s (na me) az moc prehnanou najivitou.

RendysStrange
RendysStrange
19.09.2019 4 z 5

Příjemné čtení, bylo velmi zajimavé číst příběh o Holmesovi z pohledu jeho hospodyně paní Hudsonové. Je to velmi sympatická dáma.
Děj ukazuje, že i ženy jsou dobré "detektivky"

Galadwen
Galadwen
24.06.2019 4 z 5

Vzdor množství nepříjemných témat i krve nepůsobí dojmem brutality. Příjemná a čtivá oddechovka, dostala jsem, co jsem čekala.

Ulala
Ulala
20.01.2019 4 z 5

Viktoriánská doba nepřála ženám samostatně myslícím a projevujícím se veřejně. Proto je tento námět tak neotřelý. Autorka skvěle uchopila své hlavní postavy, dvě, respektive tři ženy, které se vyskytují blízko geniálního detektiva a jeho přítele a jejich snahu pomoct těm, které Holmes odmítl. Popis situací, osob, vztahů tvoří skvělý náhled do viktoriánské ho Londýna a také trochu jiný pohled na "domácnost" Sherloka Holmese. Skvělá oddechovka a určitě jsem ji zařadila do knih u kterých pečlivě sleduji vydání dalšího dílu.

medvedice3
medvedice3
27.12.2018 4 z 5

Příjemné čtení pro zimní večery.

michaela2338
michaela2338
22.07.2018 4 z 5

Příjemné čtení, psáno s lehkostí. Dovedu si představit, že by z toho mohla být série.

SBH
SBH
27.04.2018 3 z 5

Tato kniha ve mně nevzbudila vůbec žádné emoce. Když o ní uvažuju, napadá mě jedno slovo - užvaněná. Paní Hudsonová byla sympatická, Mary taktéž, případ stylový, dokonce na mě vybaflo překvapení, když jsem čekala jednu typickou holmesovskou situaci, a ona nenastala. Ale věčné úvahy na téma promarněného života a touhy po dobrodružství způsobovaly, že jsem knihu odkládala častěji, než by bylo na detektivku zdrávo. Ovšem závěrečné finále bylo naprosto nepravděpodobné a, proč to neříct na rovinu, prostě užvaněné.

Modrina
Modrina
03.08.2017 5 z 5

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, ale zároveň jsem se trochu bála. Může se k fenoménu Sira Doyle vůbec přidat byť jen myšlenka, natož příběh? Může. :) Dámy mě hodně zaujaly a doufám, že autorka už píše další příběh. :)

Marthas
Marthas
29.06.2017 2 z 5

Kniha nebyla vyloženě špatná ale ani mne neuchvátila, tak jako se to vždy podařilo originálním příběhům Sherlocka Holmese.
Oceňuji na ní převážně tu vytrvalost a píli, kterou paní spisovatelka věnovala tomu, aby shromáždila všechny potřebné info o jeho světě, ale považuju ji spíše než za samostatnou knihu za fanfikci, a tak by se měla brát, v tom případě by stála výše, než takto sama. Překlad byl víceméně bez chyb. Neseděl mi, však ani styl jakým byla psána, který byl ale pro mluvu hospodyně správně zvolený, taky dost popisů brutalit a vlastně ani obálka. Proto 2/5

nikol1774
nikol1774
31.05.2017 4 z 5

Další z mnoha knížek, v kterých jsem se spletla. Čekala jsem méně a dostavilo se o dost více. Konečně případ, který řeší žena. Zaujalo mě jak autorka napsala prvních pár stránek o tom, proč knihu začala psát. Přišlo mi to velmi milé, dle mého názoru pěkný začátek, když začala komunikovat se čtenáři. Když se ještě vrátím k ději, super zápletka a pěkný konec, měla jsem po těle husinu při poslední ''scéně''. Opravdu krásná knížka.

Gibis
Gibis
31.05.2017 5 z 5

Paní Hudsonová a Mary Watsonová.....úžasná dvojka, která k vyšetřování "svého případu" občas přizve i protřelou Irene, femme fatale Sherlocka Holmese (což by on v žádném případě nepřiznal :)) Sherlock a John Watson se příběhem jen občas mihnou. Krásná obálka, moc příjemné čtení a já budu doufat, že to nebyl poslední případ těchto dvou dam :)

fruitbueno
fruitbueno
07.02.2017 3 z 5

Připoutat pozornost se knize nepodařilo, bohužel je mi nejspíš bližší maskulinní svět Sherlocka Holmese. Nicméně jako vhled do holmesovského světa celkem prima čtení.

Šárka5875
Šárka5875
25.01.2017 4 z 5

Pokud máte rádi klasické anglické detektivky a máte chuť se blíže seznámit se dvěma svéráznými ženami, určitě sáhněte po Domu na Baker Street. Budete mít chuť dát si s paní Hudsonovou čaj v její nablýskané kuchyni a větrací šachtou vyslechnout něco málo z horlivé diskuze mezi panem Holmesem a doktorem Watsonem. Já určitě doporučuji.

Ranuncul
Ranuncul
01.01.2017 4 z 5

Příjemna oddechova kniha. Doporučuji přečíst lidem, co mají rádi Sherlocka Holmese.

S.monika
S.monika
23.12.2016 4 z 5

Já hodnotím velice kladně! Nikdy jsem se nedokázala začíst od Doyla, tak jsem si řekla, že si přečtu toto. Velice jsem uvítala, že autorka hned ze začátku uvedla, proč jsou hrdinkami paní Hudsonová a Watsonová. Celá zápletka se pak odvíjela zajímavě, zapeklitě a až do posledních pár stránek čtenář netušil, co se děje. Všechny postavy mi přišly dobře napsané a promyšlené. Táhla jsem k paní Hudsonové a celému jejímu světu kolem ní. Myslím, že je to vhodná detektivka pro čtenáře, co nepotřebují k dobrému příběhu nechutnosti a přehnané násilí.
Už se těším na další díly ( snad budou a budou rychle)

DariDerek
DariDerek
22.12.2016 5 z 5

Velmi příjemné překvapení. Nečekala jsem to a proto jsem nadšená. Více v recenzi v záložkách :-)

Marselle
Marselle
10.12.2016 4 z 5

Tato kniha je moc pěkná oddechová detektivka. Případy Sherlocka Holmese mám ráda, i když v tomto případě jsou za detektivy dvě zvědavé ženy, které se rozhodly vyzkoušet něco jiného než být jen u plotny.
Líbí se mi jak okoukaly a odposlouchaly slavného detektiva a pak se ho snažily napodobit.
Určitě si tuto knihu zase znovu ráda přečtu.

anavi2009
anavi2009
05.12.2016 4 z 5

Příjemná detektivka, ale nic extra napínavého. Spíš se mi líbilo, že pátrání vedla Mrs. Hudson a občas se tam mihnul Shelrock s Watsonem a jiné známé postavy :) Fajn odpočinkové čtení.

Štítky knihy

Sherlock Holmes

Autorovy knížky

2016  78%Dům na Baker Street

Kniha Dům na Baker Street je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst39x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x