Iriska, indigová víla

Iriska, indigová víla https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22207/bmid_iriska-indigova-vila-8ub-22207.jpg 4 39 5

Ráchel a Kristýna, které jsou na prázdninách na Dešťovém ostrově, už našly červenou vílu Rubínku, oranžovou vílu Klementýnku, žlutou vílu Šafránku a zelenou vílu Olivku. Jaké překážky budou muset překonat při hledání zbývajících víl sedmi barev?

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Rainbow Magic 6 - Inky the Indigo Fairy , 2006


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
28.06.2021 4 z 5

Líbí se mi nápad, že se dvě holky dostanou do knížky. Proti knize nic nemám, ale není to můj šálek kakaa.

bea.mari
16.05.2020 5 z 5

Moc dlouho jsem vymýšlela komentář a on se mi vymazal, protože byl dlouhý, a už to nechci vymýšlet znovu. Líbilo se mi to jako vždycky. Líbilo se mi, jak Povidlová víla upletla košík a Iriska udělala žvýkačkový balón ze žvýkačky.


anna.zahy
17.04.2020 5 z 5

Bylo to o tom, že Kristýna s Ráchel byly doma a hrozně moc pršelo. Tak si začaly číst, ale kniha byla mokrá a najednou se z ní začal šířit sníh a pořád vířil a vířil, až se objevily v pohádce. Tak šly a Ráchel si všimla něčeho zářivého. Byl to oblouk vytvořený z karamely a želé! A Kristýna si všimla, že nejsou ve sněhu, ale v moučkovém cukru! Pak Kristýna zaslechla elfí hlas. Elfové sbírali do kyblíku moučkový cukr. Jak byli zabraní do práce, ani si nevšimli Kristýny a Ráchel. Když si jich jedna elfka všimla, pozdravila je. Kristýna s Ráchel jim řekly, co se stalo. Přešly kruh z želé bonbónů a karamely a byly v Cukrové zemi. Elfové jim řekli, že jsou zmrzlinářky. Pak si perníkový panáček stěžoval, že jeho červená mašlička se stala smaragdově modrou. I fontána s limonádou zmodrala. Kristýna s Ráchel vydechly: "Iriska!" Když se Iriska objevila, řekla jim, že to neudělala schválně, že se jen chtěla napít a přikrýt motýlkem. Najednou přišli dva šotci. Sebrali Irisku a řekli: "Už tě máme!" Najednou si šotci cpali do pusy karamelové fazole. Pak se objevila povidlová víla a rozzlobeně vymyslela šotkům trest: museli na zahradě sbírat karamelové fazole. Pak holkám a Irisce udělala balón, aby se dostaly do Ráchelina pokoje. A tak to skončilo.

Ivanka83
16.02.2020 4 z 5

Výlet do Cukrové země... Hned bych si dala žele fazolku.

estelina2300
05.10.2012 5 z 5

toto knihu jsem taky četla když jsem byla malá