Duha mého života

Duha mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395460/duha-meho-zivota-U7k-395460.png 4 34 9

Ahoj úžasňáku... Budu Ti vyprávět příběh. Román, kterého jsi od teď součástí. Protože Ty se už čtením těchto řádků stáváš nyní mým hrdinou. Vlastně si tak uvědomuji, že román je rozsáhlé literární dílo, který se řadí mezi fikci. Alespoň podle všeobecné definice na wikipediích. Tak tedy... Postavy v této knize jsou smyšlené. (Ale přitom Ty i já jsme skuteční.) Stejně jako tento (ne)skutečný příběh, který je možná pravdivý a možná taky ne. Já (ne)mám tak ráda tyto slovní hříčky. Protože víš co? Následující vyprávění se v reálném světě děje dnes a denně, jen to třeba zrovna my nevidíme. Proto se prosím, co nejvíce vžíjme do svých rolí a projděme společně naplno tímto příběhem, ať si uvědomíme, co je v životě opravdu (ne)důležité. A nezapomeň..., (ne)věř v to, co Ty sám (ne)chceš. Stejně jako vždy a všude, tak i v této knize totiž platí pravidlo: Kdo věří, věří. A když někdo nevěří, otázkou zůstává, zda vůbec věřit chce.... celý text

Přidat komentář

claire.dinner
07.05.2022 3 z 5

Silný příběh, který jsem sledovala celou dobu. Jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst takto vcelku, s dalšími informacemi a detaily. Velmi mi vadily stylistické nedokonalosti, rádoby osobitý styl, který ale v této intenzivní formě byl už dost těžko stravitelný.

LintuShelly
07.06.2021 5 z 5

Kniha je psaná formou deníku, objeví se i část konverzace ze sociálních sítí, dopisy, fotky. Do knihy se musí člověk vžít a dívat se očima autorky. Silný příběh plný slz, bolesti, lásky a boje.


Clairka
13.03.2021 4 z 5

Knihu jsem měla dost často chuť odložit a nedocist... Neznám příběh z doby, kdy Peťko ještě žil a sdílel svůj život na sociálních sítích, takže jsem byla odkázána jen na vyprávění z knihy. Nedávala jsem moc Símču. Přišla mi v první půlce strašně sobecká, ubrečena ...což i ona sama pak v knize přiznává... Nic to ale nemění na tom, že příběh je to velice silný, nikdo si tohle nedokáže ani představit jak strašně náročné to muselo pro všechny být ...Knihu jsem nakonec dočetla, pobrecela si a lecos si z ní také odnesla.

VercaV
25.02.2020 4 z 5

Knihu jsem přečetla snad za dva dny. Hrdiny znám z instagramu a sledovala jsem je téměř po celou dobu jejich boje. Ale cca první 1/3 jsem více méně proletěla, přelouskala. Uplně mi nesedl styl, kterým byla kniha psaná - forma deníky, chatu, ale i tak jsem ji přečetla bleskově. K ději není co psát. Je to smutný příběh, který se stal ale i tak vám kniha do života hodně dá, i když se jen třeba zamyslíte nad svým životem a třeba nad tím, kdo je vaší duhou.

monika011
28.08.2019 3 z 5

K téhle knize jsem se dostala díky Peťkovi- duze Simčenýho života. Sledovala jsem jeho příběh na instagramu, doopravdy jsem mu moc fandila, a když odešel tam nahoru, bylo mi to neskutečně moc líto. Proto jsem si knihu koupila, abych ještě jednou mohla být s Peťem, cítit jeho přítomnost a tu obrovskou energii, kterou kolem sebe vysílal (i když jsem ho znala jen ze sociálních sítí).
Bohužel mi vůbec neseděl styl psaní Símy, i ta forma deníku mi byla proti srsti.
Ale líbila se mi obálka, nápad (škoda jen, že Peťa se toho nemohl účastnit trochu více než pouze dodatečně jeho
zápisky z jeho cesty) a jednu hvězdičku dávám pro Peťka- tam nahoru.

pavlina4502
31.07.2019 5 z 5

Knížka je nádherná!
Je intimní, plná naděje, lásky, přátelství i slz

destak
24.02.2019 3 z 5

Sledovala jsem Peťka se Símou asi rok na IG, takže mi ten příbeh nebyl lhostejný. Ale stejně jsem nahlédla pod povrch a ačkoli se nejedná o zvláštní druh psaní, spíš deník normální slečny. Tak mi přečtení dost dalo, především uvědomění si hodnoty zdraví, na kterou dost často zapomínáme...

Leniiis
21.01.2019 5 z 5

Musím říct, že příběh Simonky a Peťka jsem už znala z instagramu a hrozně se mě to dotklo. Myslím, že nejsem jediná, co s těma dvěma zlatama prožívala jejich příběh, takže případné pořízení knížky byla tak nějak nutnost . Příběh plný lásky, ale i bolesti. Číst tuto knížku pro mě byl neskutečný zážitek. Láska, štěstí, bolest, smutek...bylo tam prostě všechno. Obdiv mají oba!! A Peťko je právem nazýván hrdinou.

vikaa
04.12.2018 4 z 5

Kniha o lásce, nemoci a bolesti. Silný příběh ze skutečného života, jak ho na vlastní kůži prožila sama mladičká autorka. Společně s jejími vzpomínkami můžeme sledovat zrání Petra a Símy - jejich osobnostní růst od sobectví, neporozumění, neochotě se přizpůsobit až po bezpodmínečnou lásku, o které čteme v románech a která nekončí ani Petrovou smrtí.
Kniha se špatně hodnotí vzhledem k tomu, že jsem životní příběh obou výjimečných protagonistů sledovala na sociálních sítích a při tom si uvědomila, co je v životě opravdu důležité! Petr byl mým duchovním učitelem (a dalších stovek lidí) a rozhodně silně ovlivnil moje myšlení.
Kniha na mě působila v druhé části opravdu hodně depresivně, ale to je pochopitelné...
Vytknout bych mohla snad jen poměrně časté překlepy a musela jsem se nutit do čtení rozhovoru Simony a léčitele. Ne, že by nebyl zajímavý, ale do celkové koncepce knihy mně nezapadal. Proto dávám čtyři hvězdy z pěti.

Autorovy knížky

Simona Dočkalová
česká, 1996
2018  88%Duha mého života