Duchovní aspekty léčitelství I

Duchovní aspekty léčitelství I https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144779/duchovni-aspekty-lecitelstvi-i-144779.jpg 3 1 1

Řada vynikajících odborníků, kteří jsou přitahováni hnutím Nového věku (New Age), předkládá jedinečný a podrobný přehled holistického léčení. Kniha obsahuje souhrn ne zcela běžných a často i transcendentálních technik používaných při léčbě nemocí. Jednotlivé příspěvky představují velice moderní, uznávané a osvícené metody v oblasti lidského zdraví. I. svazek je rozdělen do 3 oddílů: Léčitelství a světonázor / Neviditelné prameny léčitelství / Nové dimenze v léčitelské praxi. ... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Cad Press
Originální název:

Spiritual Aspects of the Healing Arts , 1985


více info...

Přidat komentář

Inika
01.09.2015 3 z 5

K některým knihám je potřeba dozrát. Číst je až ve správnou dobu. V případě téhle knihy, kterou už mám doma řadu let, se mi to podařilo. Kdybych jí vzal do rukou dříve, stěží bych ji přelouskal a patrně bych se k ní už nevrátil.
12 esejí od různých autorů je celkem logicky rozděleno do 3 sekcí, i když jediné, čemu to vlastně slouží, je přehlednější obsah knihy. Samotné texty mají různou úroveň vhledu do tématu holistiky ale i různé přístupy (tady musím v dobrém zvlášť vyzdvihnout esej H. Skolimowského „Celistvost, Hippokrates a antická filosofie“). I když je kniha cílená na téma léčení, spíše mne v ní často zaujaly různé přístupy k celostnímu pojetí, holistice. Téma léčení je zde - čistě z mého pohledu - spíše nadstavbou a pojítkem mezi články, které mne ale rozhodně nijak nerušilo. Rušivě naopak působí eseje často prokládané pobožnickými průpovídkami, které zavání vnucováním křesťanské ideologie, ale takové jsou v knize snad jenom jedna nebo dvě.
Rozhodně to není oddechovka a čtivost je různí autor od autora. Četl jsem to po kusech v rozmezí asi 3 týdnů a dost možná si některé eseje přečtu zanedlouho znovu. Netvrdím, že jde o ohromující knížku, určitě však obsahuje nemálo zajímavých myšlenek, pojetí a souvislostí. A třeba hltačům fantazií typu Celestinského proroctví by mohla pootevřít obzor.

Štítky knihy

New Age holistické léčení léčba, terapie

Autorovy další knížky

Dora Kunz
nizozemská, 1904 - 1999
1997  60%Duchovní aspekty léčitelství I
1997  0%Duchovní aspekty léčitelství II