Druhá Země

Druhá Země https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513856/druha-zemeUKYe78-PKb-.png 4 7 2

V gamebooku Druhá Země na sebe vezmeš úděly Samuela Lawrence Keny, muže ve středních letech, kterého stíhá jedna životní zkouška za druhou. Stojí před ním těžká volba - buď půjde do vězení za nezaplacení rozvodových nákladů, nebo jeho nemocný táta přijde o tak potřebnou zdravotní péči. Co Sammy netuší je, že jeho zdánlivě bezmocný otec má v rukávu zajímavý trumf, který by mohl změnit nepřízeň osudu a obrátit ji synův prospěch - informace vedoucí k Šaruru, ničivému zařízení pocházejícímu z Prototerry - planety kdysi známé pod jménem Země. Bez Samovy pomoci se však k mýty opředené zbrani jen tak někdo nedostane…... celý text

Přidat komentář

Shizunk
15.04.2024 2 z 5

Nechť je toto varování pro všechny netrpělivce jako já. Myslel jsem, že jsem si koupil klasický dobrodružný gamebook kde člověk rychle otáčí stránky, vybírá si směr a začíná znova když to nevyjde. A že k tomu jen autorka přidala trochu vztahů a smíchala systémy jiných her.
Jenže ona přidala ještě něco. Hromadu hádanek a hlavolamů. Některé jsou směšně jednoduché, některé se dají obejít, například tím že zkouším odkazy dokud někudy nejde pokračovat. Ale některé zřejmě obejít nejdou a když se je nepokusíte vyřešit, tak příběh prostě končí. Buď si hlavu polámete, nebo máte smůlu a nedočtete.
A na tohle mě marketing knihy absolutně nepřipravil. Snad byla myšlenka taková, že hlavolamy jsou pro spoustu lidí zábava. Jenže ne pro všechny. Je to zkrátka jiný žánr, bez varování vmíchaný do klasického gamebooku v netriviálním množství. Takže mám rozečteno, štve mě že nemůžu dál, ale zároveň odmítám opakovaně podstoupit mučení hlavolamem. Asi nejvíc frustrující kniha za roky a roky.
Pokud máte rádi gamebooky a hlavolamy a šifry, asi vás ale bude bavit.
I prostředí je smixlanina kterou nemusím, a i to bylo překvápko. Klasická scifi s plasmovými puškami a kosmickými loděmi a najednou musím řešit sumerské fresky a číslice?
No chtělo by to aspoň lepší popisek, aby si to nekoupil někdo, kdo o tohle kombo nestojí.

cziss
14.07.2023 5 z 5

Prvních několik odkazů jsem myslel, že jsem s tímto GB šlápl vedle, ale pak se z toho vyklubal opravdu vynikající scifi GB. Který, jak se zdá, je prvním dílem série. Pravidla jsou okořeněna o netradiční prvky a velmi dobře vymyšlena. Variabilita hry pro opětovné hraní bude velká, protože odkazů je 650 a herní doba je střední. Hlavními "rozcestníky" jsou výběr ze 3 asistentů a posléze výběr ze 3 tras. Nelze než doporučit!
___
P.S.: V tomto GB není třeba kostka, místo toho je zásahová tabulka. Já jsem si ji na základě pravděpodobnosti zkonvertoval na 24-stěnou kostku. Pokud byste to ale chtěli mít přesně jak autorka, byla by potřeba kostka 100-stenná.


Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Eva Lassler
česká, 1989
2021  78%Karbonové město: Sanguis Carbo
2022  80%Hrdinové Domoviny: Dáma z Agor-Nhat
2023  77%Druhá Země
2017  0%Old West Story: Na straně zákona

Kniha Druhá Země je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x