Druhá světová válka

Druhá světová válka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122549/druha-svetova-valka-122549.jpg 5 4 3

Válečné stejnokroje, předměty, bojové akce. Kniha je výsledkem několika let systematické práce, bádání a hledání. Logicky a tématicky je zde představeno přes 5000 předmětů – uniforem, zbraní, věcí denní potřeby, tiskovin a dalších, připomínajících léta 1939–1945.

Přidat komentář

LoArmistead
24.01.2021 5 z 5

Jedna z těch knížek, u které vás bude bavit donekonečna si v ní listovat, prohlížet si krásné zpracování, pročítat si zajímavý text a kochat se jejím provedením. Pokud máte rádi druhou světovou válku, je takřka povinností si jí pořídit. Doporučuji hlavně dvěma skupinám lidí - jednak těm, kteří se zajímají i o okrajovější konflikty v rámci druhé války (Polsko, Jugoslávie, Francie, ...) a pak mladším čtenářům, kteří nebudou zahlceni tunou textu a zároveň je zaujme krásné grafické zpracování.

Rawen616
22.03.2018 5 z 5

Další krásná, jak já říkám "kochací" kniha, kterou s láskou vystavuji v knihovně. Je to opravdu takové příruční muzeum druhé světové války. Nádherné fotografie nejen zbraní a uniforem, ale i artefaktů z běžného života civilistů.


bejan
19.10.2015 5 z 5

Skvělá kniha. Nejlepší svého druhu, která u nás vyšla. Opravdové muzeum v knize. Pokud vás zajímá WW2, tak tuhle knihu musíte mít.

Kniha je založená na dobových předmětech. V první části jsou jednotlivé kapitoly rozdělené tematicky a čtenář se dozví, jak vypadaly potravinové lístky, věci denní potřeby, jídlo, móda, výložky vojáků, výstroj a výzbroj odbojářů.

Ve druhé rozsáhlejší části kniha mapuje jednotlivé kampaně druhé světové války, u každé uvádí stručný popis, mapu bojiště, počty sil, druhy zbraní a počty padlých. Těžiště knihy tkví v nádherně a detailně nafocené výstroji a výzbroji vojáků jednotlivých zbraní a válčících stran.

Knihu psali francouzští autoři a proto jsou reálie popisované z francouzského pohledu, ale to knize neubírá na kvalitě.

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945)

Autorovy další knížky

Petr Tůma
česká
2012  100%Druhá světová válka
2005  0%Kuba