Dříve než do snů

Dříve než do snů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396023/bmid_drive-nez-do-snu-IZj-396023.jpg 4 7 3

V poetickém vyprávění Dříve než do snů... sledujeme životní příběhy postav několika generací. Hlavní pozornost je věnována linii rodu Kolrossů, který má své kořeny v pošumavském českém městečku Čachrov, ale také ve vedlejším německém Jesení. Veškerá osudová rozhodnutí postav jsou tak dotvářena a ovlivňována vývojem česko-německých vztahů. Petr Kratochvíl ve svém textu dovedně vytváří epickou mozaiku rozmanitých lidských charakterů a osudů, jež ilustrují dramatické zvraty dvacátého století od jeho prvního roku po jeho závěr. Každá kapitola by mohla být čtena jako samostatný příběh s vlastní pointou, zároveň však na sebe navazují, jak se postavy Františka, Josefa, Elišky a dalších v průběhu času setkávají a rozcházejí - opouštějí Šumavu a objevují se v Praze, Podkarpatské Rusi i ve Vídni.... celý text

Přidat komentář

David876
05.05.2022 5 z 5

Krásné nastavení zrcadla, jak ten život rychle běží.

Jane27xo
27.02.2021 5 z 5

Krásná knížka. Přestože je opravdu útlá, je to opravdu zajímavá historie jedné rodiny napříč celým stoletím. Rozhodně by si zasloužila větší pozornost.


bookcase
11.01.2019 5 z 5

Čtivá rodinná sága, kterou doporučuju všemi deseti. Obyčejní lidé a jejich (ne)obyčejné osudy. Zpočátku jsem se trochu ztrácela v postavách, ale pak jsem se už orientovala dobře.