Vláda Ištaru

Vláda Ištaru https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34828/vlada-istaru-34828.jpg 4 16 1

série: DragonLance - Příběhy 2 díl v sérii: 1 Před Pohromou… Šotek se (málem) stane Solamnijským rytířem. Ork se vynoří jako nepravděpodobný zachránce trpasličí rasy. Gladiátoři soutěží v krvavém ištarském sportu. Spolu s novelou od Margaret Weisové a Tracyho Hickmana, tyto a jiné povídky – pocházející z pera Richarda A. Knaaka, Michaela Williamse a dalších z původního autorského týmu ságy DragonLance – líčí úžasné příběhy z Krynnu, odehrávající se v legendárních časech Kněze-krále.... celý text

Povídky Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Reign of Istar , 1992


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
21.06.2022 1 z 5

Ani se mi nechce věřit, že kniha, která vyšla před téměř dvaceti lety, zde ještě nemá ani jediný komentář. No - jdeme to změnit.

První "povídka" je vlastně písní, které po svém přeložení přichází o rýmy (byly vlastně v originále nějaké?) a není ani moc poutavá, nebo zajímavá....vlastně je dost otrava to číst a zabírá navíc až obludné množství stra. Další tři povídky jsou na tom lépe. Obsahují nejednoznačné charaktery a dostaví se i prvek napětí a zvědavosti z vývoje děje a to zejména v povídce "Skřetovo Přání", kdy sledujeme osudy mladičkého šotka, který byl nucen naučit se žít sám v lese, aby se skryl před lidmi, kteří v té době šotky a další "méněcenné" rasy lovili a zabíjeli. Časem kolem sebe vytvoří velmi nepravděpodobnou družinu složenou ze skřeta, minotaura a elfího mága - prostě rasy ,které nemají potenciál spolu vyjít, avšak šotek věří v jejich dobrosrdečnost a soudržnost. Tohle bylo vážně zajímavé a napínavé sledovat.

Druhá polovina knihy je už úplně o ničem. Ani nevím, o čem povídky měly být. Dle mého se jednalo o regulérní odpad, který se prostě hodil k naplnění knihy. Dřív se ještě příběhy z Dragonlance hodně prodávaly a nebylo třeba řešit kvalitu. Z téhle úmornosti nevybočuje ani poslední povídka od legendární dvojice Weis - Hickman.

Tentokráte rozhodně slabší kus z tohoto světa, který vlastně o slabé kusy tak úplně nouzi nemá.

Autoři knihy

Tracy Hickman
americká, 1955
Margaret Weis
americká, 1948