Dracula & syn

Dracula & syn https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121826/drakula-a-syn-121826.jpg 4 14 2

Ferdinand Poteivin je synem upíra Draculy a smrtelné ženy Herminie. Odešel ze své vlasti Sedmihradska do Francie, kde pracuje jako noční hlídač. Jako každý upír však musí také pít krev, a tak se jednou vydá do nočního baru, aby si našel nějakou ženu a mohl se nasytit. Potká tu ale Jenovéfu, do které se zamiluje. Celkově ho potkají zábavné životní zkušenosti: první milování se strašně tlustou dámou, návštěva krevní banky - kde aby místo ukradl trochu krve, tak ji daruje. Zlomí si zub. Je vyhozen z práce a v zimě dokonce pálí svou rakev, ve které každý den spal. Stane se člověkem. Ferdinand si nakonec Jenovéfu vezme a otec mu sežene práci - Dracula totiž pracuje jako herec (hraje hraběte Draculu). Po smrti Dráculy, kterého zastihne sluneční svit, upíři vymírají. (Takzvaně po meči...) Na motivy této knihy byl i v roce 1976 natočený film - stejného názvu, s Christopherem Leem v hlavní roli.... celý text

Humor Romány Fantasy
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Dracula père et fils , 1976


více info...

Přidat komentář

daza.dt
18.05.2016 3 z 5

Jako fanynka díla Dracula jsem byla docela zklamaná. Knížečka je velmi útlounká četla se velmi rychle. Chvílemi až tragikomické.

cathyblack
25.04.2012 5 z 5

Tato kniha je podaná takovým tím starodávným způsobem. Je ale strašně legrační a člověk nemusí patřit mezi upírské fanatiky, aby si knihu náležitě užil. Já ji četla už dvakrát a je to taková ta pravá odychovka, když už nevíte co by... Film jsem prozatím nevidělala, nicméně to plánuji už jako dobu, nejen kvůli "Sarumanovi" Leemu.


Štítky knihy

upíři zfilmováno

Autorovy knížky

Claude Klotz
francouzská, 1932 - 2010
1997  77%Dracula & syn