Dračí srdce

Dračí srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413396/bmid_draci-srdce-LVV-413396.jpg 3 7 6

Lenka - obyčejná dívka, která se dostala do neobyčejného království. Postupně zjišťuje, že zde má úkol, pro který ji vyvolili sami draci. To ona by měla být Vyvolenou, která dosadí zpátky na trůn potomky Sida Clemense. Je však opravdu tou nejlepší volbou? Dokáže splnit očekávání, která v ní všichni vkládají? A jak moc ji to změní?... celý text

Novely Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Skleněný můstek
Originální název:

Dračí srdce


více info...

Přidat komentář

Ashi
10.02.2023 3 z 5

Tahle knížka mi neskutečně pomohla! Při čtení mi totiž přesně připomněla můj styl psaní, je to typický záčátek autorů. Jenže na svém díle jsem chyby neviděla a tady byly krásně vidět. Díky tomu jsem si uvědomila co zlepšit.
Kniha má pěkný a za mě i čtivý styl, ale obsahuje typické začátečnické chyby - nudný úvod, hrdince vše vychází, chybí vyvrcholení, divný závěr a taky že hlavní hrdinku chtějí všichni chlapi z okolí.

jitka_dankova
23.08.2022 1 z 5

Fantasy prvotina z pera české autorky. Bohužel jsem se do příběhu nedokázala začíst a nebavil mne. A to jsem se o to pokoušela několikrát a věnovala mu čas, protože v něm jde o draky a jejich příběhy mne fascinují. Postavy, rozhovory, vše mi přišlo takové ploché, chyběla tomu jiskra, emoce, ale taky popravdě i logika, minimálně v tom začátku. Hrdinka se propadne do nového světa a nevnímám, že by z toho byla nějak rozhozená. Neřeší se, kde je, jaký je tam jazyk, normálně se s lidmi baví, rozhovory jsou divné... prostě to na mne nepůsobilo věrohodně. Tohle není svět, do kterého bych se dokázala ponořit. Ale možná náctileté čtenáře to osloví, nevím, jaká je cílová skupina.


JackieDecker
11.11.2019 4 z 5

Dračí srdce je zajímavá kniha. Autorčin styl nemusí pravda sednout každému, ale to je vcelku běžný jev. Text je jednoduchý a čte se lehce. Příběh má silnější i slabší místa. Hlavní hrdinka je úplně obyčejná lidská bytost a je obdivuhodné, že tak vyznívá po cely příběh. Někdy dělá chyby, jindy je doslova na ránu, místy je nesnesitelná, náladová, emocionální... Ale i když jí některá rozhodnutí trvají dlouho nebo to vyznívá, že nad spoustou věcí jednoduše nepřemýšlí, je prostě taková a jako takovou ji čtenář bere. Může s ní nesouhlasit, může si o ní myslet co chce (taky jsem to kolikrát dělala), ale pořád zůstane obyčejnou uvěřitelnou holkou.
Bylo tam pár věcí které mi čtení kazily, ale úspěšně jsem knihu přečetla. Našla jsem pár míst, která by se dala dovysvetlit, ale věřím a vím;), že budou vysvětleny v další knize slečny Jedličkové. Takže si na ni ráda počkám ;)

luculi
19.07.2019 4 z 5

Bavilo i nebavilo. Po tematické stránce výborné a nápadité. Chybělo mi více informací a hlavní postava byla až moc emocionální. Snesla bych více prostoru pro samotný fantasy žánr a méně pro romantiku. Za mě je to na tři a půl hvězdičky.

EmmaEllie
24.06.2019 5 z 5

S knihou som bola naprosto spokojná. Dej je veľmi pútavý a miestami aj dosť napínavý. Dokáže to človeka pohltiť a vtiahnuť do sveta Aldormy. Naviac sa milo prekvapili obrázky hlavných hrdinov v knihe. Tento nápad veľmi chválim, lebo to pomáha čitateľovi pri predstovavní deja a postáv.

Lomeril
24.06.2019 4 z 5

Další Aldormský příběh. V knize mě nejvíc bavily postavy. Vztahy mezi hlavní "čtveřicí" dýchají přátelstvím, které sice nevydrží věčně, ale ty momenty, kdy nejde o dědice trůnu a vyvolenou, ale jen o obyčejné lidi dýchají pohodou. Příběh nemá nouzi o nečekané zvraty, které nepředvídá nejen čtenář, ale i postavy. Poslední část sice trochu povoluje v tempu, ale konec je nabitý emocemi a slibuje potenciál pro pokračování.

Štítky knihy

draci intriky česká fantasy romantika jiné světy

Autorovy knížky

Lenka Jedličková
česká, 1985
2019  69%Dračí srdce

Kniha Dračí srdce je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce13x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x