Dotek smrti

Dotek smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475038/bmid_dotek-smrti-vMf-475038.png 3 53 17

„Jakmile zazvoní zvonek u dveří, najednou prostě vím, že táta dneska umře. Trhnu sebou a odvrátím se od monitoru s chatem. Bloudím očima přes stůl a hledám ty tátovy. Ale jeho tvář jako kdyby se nějak zatáhla, je v ní cosi smutného a sklíčeného, což jsem v ní nikdy předtím neviděla. V tu chvíli mu dojde, že ho pozoruji, a rychle změní výraz v unavený úsměv. Ale už je pozdě. Došlo mi to. ‘Možná je to jen kurýr s jídlem,’ řekne tiše, přestože stejně dobře jako já ví, že ten, kdo nám nosí jídlo, nikdy nezvoní. Nikdo na nás nezvoní. Nikdy.” Šestnáctiletá Elin žije celý život zavřená v garsonce se svým otcem. Všechno, co ví o světě tam venku, se naučila z filmů nebo z internetu. A z toho, co viděla z okna nebo slyšela přes zeď. Vychází jen výjimečně. Obyčejný život mimo byt nepřipadá v úvahu. Elin se totiž narodila s neuvěřitelnou schopností. Nebo spíše řečeno s prokletím. Každý, koho se dotkne, zemře. Jakmile se od ní vzdálí, zemře zdánlivě přirozenou smrtí. Otce se Elin dotkla, takže když se u nich objeví policie, má důvod k obavám. Když se ho strážníci pokusí odvést, otec zemře. Pitva ale prokáže, že spáchal sebevraždu. Dá se tedy tvrzením jejího otce dál věřit?... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Beröringen , 2019


více info...

Přidat komentář

Annkag
16.04.2024 3 z 5

Jednoduchý průměr který však dává v potaz že tajemství ve světě je mnoho a něco mezi nebem a zemí je.
Myšlenka doteku smrti byla skvělá jen to trocha dotáhnout do konce.

Agata1988
20.03.2023 2 z 5

Chujovina!


Marta645
01.02.2023

Bože, přečíst tuto knihu by se dál přirovnat k porodu.Stalo to hodně úsilí a přemáhání a když ji dočtete,tak jste šťastní, že to máte za sebou.Vzhledem k tomu, že si knihy kupuju za svoje peníze,tak je mi líto ji neprečíst.Doufám, že dlouho se mi nepodaří sahnout po takovém braku.Nechapu, že to vydavatelství vůbec vydá.Nedoporučuji!!!!!

Bellsinka
06.01.2023 odpad!

To je asi první kniha kterou jsem nedočetla, snažila jsem se a dala jí šanci ale nešlo to.. A když jsem se koukla na recenze tak jsem ráda že jsem neztrácela čas. Asi hádám že někomu se líbit může, přece jen, každá kniha má svého čtenáře.. Ale já nedoporučuji.

Zirvith
09.07.2022 2 z 5

Tohle byla extrémně nudná kniha. No alespoň první polovina knihy. Děj hrozně zdlouhavý a přijde mi to napsané docela amatérsky. Až teprve ve druhé polovině knihy se začne něco dít a dobře se to čte až k úplnému konci.
Elin je dost nudná a nezajímavá postava, spíš jen taková neschopná blbka.

Mybooks
09.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi celkem líbila, i když ostatní mají jiný názor. Od pohledu vypadala celkem zajímavě a její děj taky není zase tak špatný.

iv.ča
12.06.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale příběh v určitých fázích nedával moc smysl. Docela zklamání.

6591
31.05.2022 1 z 5

Knihu jsem zpočátku hltala jako divá, byla zajímavá a hlavní postava se zdála fajn. To se však po prvních 100 stránkách změnilo. Kniha začala být nudná, hlavní postava otravná a hloupá. Mini-kapitolky v minulém čase nedávaly smysl už od začátku.
Upřímně tato kniha mě velmi zklamala. Nedočetla jsem ji. Nejprve jsem si myslela, že je to jen chvilkoví stav, že jsem třeba něco zajímavého nepochopila, kvůli svému okolí, protože knihu jsem zásadně četla ve škole. Poté jsem se však podívala na recenze, kde lidé knihu dočetli a i toho času stráveného louskání tou knihou litovali...
Nedoporučuji.

Julinka679
28.03.2022 2 z 5

Začátek mě bavil, četlo se to dobře ale jen asi prvních 100 stran a potom to mělo hodně sestupnou tendenci...
Kdyby kniha nebyla moc překombinovaná a vezla se na té "tajemné" vlně, kterou na začátku chytla tak by byla mnohem lepší. Hlavní hrdinka mi potom lezla šíleně na nervy a samotný dotek měl sice zajímavou myšlenku ale vůbec se ji nepovedlo naplnit. O ostatních postavách ani nemluvím...
Za mě bohužel s přivřenýma očima 2* a snad se někomu bude líbit :-)

adabraz
27.01.2022 1 z 5

Jak tu již hodně lidí zmínilo, opravdu není moc o co stát. Hlavní hrdinka je opravdu nepříjemná, a ze zajímavé pointy se nakonec nevyklubalo nic, co by ji vysvětlovalo.. určitě již nebudu číst nikdy znovu.

Parwana
09.12.2021 odpad!

Atraktivní téma, navíc jsem hororových young adult románů moc nečetla. Nedalo se to číst, musela jsem odložit. Nečtivé, nezáživné, škoda papíru.

PeM
22.11.2021

Nedočteno. Nezáživné...

tessie_m
13.11.2021 2 z 5

Tohle bylo děsný, bylo jen pár části, kde to bylo zajímavé, jinak mě to nebavilo, musela jsem se nutit do čtení. A co vůbec nechápu, je ten konec.. proč?!

Googies
03.11.2021 odpad!

Tak tahle knizka byla docela utrpeni… Elin me vylozene sr***! Omlouvam se, ale jinak se to neda rict. To, co se z toho vyklubalo, bylo totalni zklamani!!

Leena
18.10.2021 2 z 5

Nevadilo mi, že je kniha určena pro teen skupinu.
Ale vadilo mi, že celkem zajímavou ideu autor totálně zabil.
Jako kdyby to psal třináctiletý kluk.
Dočetla jsem, ale když to číst nebudete, o nic nepřijdete.

Olous1
15.10.2021

Tak bohužel, další kniha která jde do nedočtených. Že začátku mě to chytlo, myšlenka dobrá, ale po delším čtení hluboký pád,nuda. Odkládáme a jdu na kvalitnější četbu.

Lethania
15.10.2021 3 z 5

Co na to říct? Opravdu jsem se na tuhle knihu těšila a když už vyšla, musela jsem si ji neprodleně koupit. Kdybych věděla, jakou chybu jsem udělala, požadovala bych vrácení peněz.
Ze začátku to bylo zajímavé a docela mě to i chytlo. Ale pak přišel pád. Velmi temný a hluboký.
Hlavní hrdinka mi přišla děsně nesympatická, svým chováním mě neustále iritovala.
Myšlenka Dotyku nebyla zas tak špatná, ale příběhově to autorka nezvládla. Kniha by mohla být delší a temnější.
Asi bych knihu nedoporučila, ale někomu může stát za tu námahu.

Štítky knihy

horory pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Gustav Tegby
švédská, 1980
2021  57%Dotek smrti

Kniha Dotek smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce102x
Chystám se číst64x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x