Dostihové sny Václava Luky

Dostihové sny Václava Luky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422214/dostihove-sny-vaclava-lukytZC2aM-qar-.jpg 5 6 4

Na začátku byla touha dělat věci po svém a uplatnit v českém prostředí zkušenosti z britských dostihů. Když mladý trenér a bývalý úspěšný žokej Václav Luka na sklonku roku 2008 otevíral v Bošovicích u Písku nové tréninkové středisko, narážel na všeobecnou skepsi. Jen málokdo by si tenkrát vsadil, že už za několik let budou koním trénovaným v jižních Čechách tleskat diváci v Ascotu, Paříži, Miláně či Baden Badenu. Jeden z nejúspěšnějších trenérů moderní éry českého turfu bilancuje prvních deset let existence své značky Luka Racing a nechává nahlédnout za kulisy každodenního života v dostihové stáji. Vrací se ke svým začátkům se strakatou klisnou Bettynou, úspěšným letům v sedle i největším trenérským vítězstvím. Vedle příběhů Nagano Golda, Wirelesse, Donna Hallinga a dalších koňských hvězd nastiňuje na základě svých bohatých zkušeností z Francie, jak funguje dostihová „Liga mistrů“ a kudy vede cesta na slavný Royal Ascot. (Oficiální anotace knihy)... celý text

Přidat komentář

4345
02.01.2023 5 z 5

Z mé strany trochu sázka na jistotu, diky autorovi knihy, jehož dostihové podkasty pravidelně poslouchám.
Kniha přináší nahlédnutí do dostihového světa trenéra Václava Luky a to od jeho začátků až po ty největší úspěchy.Poodkrývá příběhy koní a žokejů, kteří byly součástí jeho stáje, ale i každodenní práci, která přináší menší či větší radosti a starosti.Moc příjemně se mi četlo, kniha mi dala možnost pana Luku, jeho práci a tým vic poznat a určitě jim budu na jejich další cestě o to víc fandit.

Hakl54
24.05.2020 5 z 5

Pro mne jako laika se mi otevřel zajímavý, a neznámý svět koní a dostihů. Až příště půjdu do Chuchle, budu nahlížet na tento sport zcela jinýma očima. Přeji panu Lukovi ještě hodně dalších úspěchů.


LajkaVonSputnik
17.04.2020 5 z 5

Krásně se četlo, určitě doporučuji i těm, kteří jsou dostihovým světem nepolíbeni.

planoaxius
04.10.2019 4 z 5

Hezká knížka. Není to žádné sofistikované čtení. Je to spíš takový sled epizod, které provázely Václava Luku na jeho cestě stát se zřejmě nejlepším českým rovinovým trenérem, který si vybudoval i mezinárodní respekt. Ale četlo se to rychle a oddechově. Pro dostihové nadšence, mezi které patřím, je to skvělá věc do ne zrovna bohaté sbírky českých dostihových knih. Kniha zřejmě širší publikum mine a je to trochu škoda, protože neznalí dostihového prostředí v Česku víceméně pořád žijí v tom, že všechno důležité se u nás odehrává druhou neděli v říjnu v Pardubicích a že všechny dostihy v Česku opanuje v roli trenéra a zároveň jezdce Josef Váňa. Přečíst si občas něco od nejlepšího dostihového novináře současnosti by tak nemuselo být od věci... A mimochodem, svůj komentář píšu dva dny před plánovaným startem Nagano Golda v Ceně Vítězného oblouku. Takže držím palce v neděli, aby to dopadlo tak, že bude pan Cáp nucen napsat ke své knize nějaký neuvěřitelný dodatek… :)

Štítky knihy

koně sport sportovní prostředí anglický plnokrevník koňské dostihy

Autorovy další knížky

Martin Cáp
česká, 1982
2019  97%Dostihové sny Václava Luky
2024  100%Dostihy o modrou stuhu

Kniha Dostihové sny Václava Luky je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x