Doručovací služba čarodějky Kiki
Komentáře knihy Doručovací služba čarodějky Kiki
Pokud jste milovníky anime nebo alespoň trochu znáte repertoár studia Ghibli, určitě jste už někde zahlédli okouzlující čarodějku Kiki. Já osobně film miluju, ale o existenci knihy jsem neměla ani páru!
Jak už název napovídá, v příběhu se setkáme s třináctiletou Kiki, která se chystá na náročnou cestu. Na své narozeniny nasedá na koště a společně se svým parťákem – kocourem Jijim – vyráží vstříc novým dobrodružstvím.
Jakožto čarodějka je totiž jejím posláním usídlit si ve vybraném městě a pomáhat tamnějším lidem. Jenže tenhle úkol bude vše jen ne jednoduchý! Absolutně jsem si zamilovala nejen samotnou hrdinku, ale především jejího kocoura, který nás zásoboval vtipnými hláškami. Kiki si v průběhu hledá nejen nové přátele, ale celkově objevuje z výšin svého koštěte každičký kout přímořského města, což mě neskutečně bavilo.
Taky mě překvapilo, kolik pasáží bylo ve filmu vynechaných, v tomhle byla knižní předloha rozhodně zajímavější a barvitější.
Společně s naší malou čarodějkou zažijeme v městečku Koriko spoustu příhod, které jsou milé, vtipné a často naučné. Přestože jsem knížku četla v angličtině, jazyk byl srozumitelný, takže určitě doporučuju sáhnout po originále i těm, kteří by se chtěli kapku procvičit. Tahle knížka je opravdovým pohlazením po duši, které stojí za přečtení zejména v podzimních sychravých dnech.
- - -
Knihu jsem četla v AJ.
Více knižního obsahu najdete na mém bookstagramu @rozaaalie_ :)
Četla jsem dětem (9 a 10 let). Líbilo se jim to. Chtěly by další pokračování :-) Já z knihy tak nadšená nejsem, ale ve finále to šlo. Hlavně na začátku mi to přišlo strašně zdlouhavé, plné popisů, které jsou psané sice moc hezkým jazykem, ale mě to dost nudilo. Taky tam bylo trochu znát, že to vychází z jiné (japonské) kultury. Když si pak Kiki konečně otevřela doručovací službu a kniha začala popisovat její jednotlivé zážitky, tak se to dost zlepšilo. Příběhy nebyly hloupé, tak jak v dětských knihách občas bývají. Líbily se mi, ale na zadek jsem si z nich nesedla. Kniha má větší písmo vhodné pro menší čtenáře, ale kapitoly jsou dlouhé, že děsily při večerním předčítání i mě samotnou. Občas je nějaká černobílá ilustrace. Moje děti (3. a 4. třída) by samy tuto knihu číst nechtěly, nemyslím, že by je natolik upoutala - když jsem jim ji četla já, tak ale bylo něco jiného :-) Příběh je v podstatě hodně dětský, takže by se mohl líbit i mladším dětem - možná tak od 6 let, pokud už zvládnou ty dlouhé kapitoly.
Já miluju film a tak kniha byla samozřejmostí. Velmi mě překvapilo jak se kniha od filmu liší, ale strašně mile a knihu jsem si strašně zalíbila.
Mco hezký příběh, bavilo mě to víc než Myizakiho adaptace (i když nutno dodat, že knížka a film jsou totožné). Oprvdu kouzelný příběh, pro děti ideál.
ČVd 15 Doporučená kamarádem. To je taaak japonské :o)) A čarodějnické. A zábavné. A dokonce i motivující - dítě odejde z hnízda a ... A pozor není dospělé, takže po přečtení může být aplikace na menší děti třeba pomoc doma, i když úklid pokojíku by měla být samozřejmost....
Film se mi líbil ale na knížku jsem už asi stará. Mladším dětem se to bude určitě líbit.
Trochu to neodsejpá. Doporučila bych pro menší děti, než se doporučuje. Rozhodně pod deset let.
Kniha o dospívání, osamostatnění, o odchodu z domova, o hledání vlastní cesty a vlastního místa ve světě, zde konkrétně v jednom malebném přímořském městečku. Kniha, kterou bych si bývala strašně ráda přečetla, když mi bylo devět, deset let, ale to u nás bohužel vycházely poněkud jiné kousky. Kniha, kterou koupím svým dcerám, a možná si ji od nich budu tajně půjčovat.
Neměla jsem prozatím štěstí na dobrou japonskou literatura, i když mě hodně lákala. Ano, je to čtení pro děti, ale o to nejde! Jde o příběh, který je napsaný dobře, plyne přímo krásně, nenudíte se a má opravdu i zajímavé momenty na to, že se jedná o tento druh literatury. Zase je to úplně odlišný druh příběhu o čarodějkách a jejich zvycích. Prostě jiný kraj, jiný mrav. Každý si to může vymyslet po svém, a proto se vyplatí přečíst něco takového i od odlišných autorů. A kdy jindy si naplánovat takovou četbu než v říjnu před Dušičkami či Halloweenem, že? :)
Trochu jiné než film, ale zábavné. Je to kniha pro děti, takže je přímočará a nezáludná.
Mně se ilustrace velmi zamlouvají, naopak jsem rád, že se to moc nepodobá skvělému filmu od Studia Ghibli, protože ta kniha stojí sama o sobě, není to doplněk filmu, a jako taková by na filmovou adaptaci ideálně vůbec odkazovat neměla.
Viděla jsem s dětmi film a bylo to moc hezké.. Líbilo se mě to.. Spíš pro děti ale příběh je to dobrý
Kiki je moje filmová srdcovka. Kniha je must have pro fanoušky filmu. Milé, usměvavé, sem tam napínavé. Ilustrace nehodnotím.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

95 %
67 %
Doručovací služba čarodějky Kiki
Jako dospělák jsem nechápala, jak tohle může být dětská kniha, protože zábavné to moc nebylo a obrázků tam taky moc není. Takže asi pro větší děti. Postupem času se můj dojem trochu zlepšil, ale zkrátím to: čarodějka mě neokouzlila.