Dolmen

Dolmen https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84557/dolmen-84557.jpg 4 22 22

„Země na konci světa“ skrývá hrůzná tajemství...Na ostrov Lands´en přijíždí mladá policistka Marie Kermeurová s jediným cílem – provdat se ve svém rodišti za slavného jachtaře. Kniha byla stejnojmennou předlohou pro francouzský televizní seriál, který se vysílal i u nás. Na ostrov Lands´en přijíždí mladá policistka Marie Kermeurová s jediným cílem – provdat se ve svém rodišti za slavného jachtaře. Zdá se, že její návrat spustil řetězec tragických událostí. Za záhadných okolností umírají její dva bratři, mladičký synovec a ještě další tři obyvatelé ostrova. Protože k vraždám došlo poblíž keltských dolmenů, přijíždí na místo odborník na rituální vraždy Lucas Fersen. Společně s Marií se ujímá vyšetřování, jež postupně odhaluje roušku tajemství halící nenadálé zbohatnutí několika místních rodin před pětatřiceti lety i záhadné vztahy, které je od té doby pojí. To vše má úzkou spojitost s prastarou místní legendou o pobřežních lupičích odpovědných za ztroskotání lodí na zrádných útesech a za smrt bezbranných lidí. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Dolmen


více info...

Přidat komentář

jan7113
07.08.2023 4 z 5

Teda, to zas jednou byla dávka nesympatických postav! Dlouho se mi nedařilo se začíst, snad i kvůli velkému počtu postav a jejich vzájemným vztahům. To se postupně srovnalo, postavy navíc začaly ubývat. A z knihy se nakonec vyklubala celkem obstojná detektivka se zajímavým rozuzlením. Na plný počet bodů to ale nevidím.

Sandalkar
03.01.2022 4 z 5

Velmi dobre, trochu mi to pripominalo popisem drsne prirody trilogii Petera Maye z Ostrova Skye. Jen ten vysledek byl tusit drive.


85098211
07.01.2021 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale já mám tuto knihu ráda ;-). Ale raději začnu od začátku. Kdysi před lety jsem viděla seriál, který se mi moc líbil. Po několika letech jsem si ho zopakovala, ale už mi vadily některé nadpřirozené scény. A zase po nějaké době jsem si pořídila knihu a přečetla si ji. A byla jsem nadšená, protože kniha bývá skoro vždycky lepší než filmová verze. Tohle všechno se však stalo před několika lety ;-). Knihu jsem už tenkrát podarovala dál, ale vzpomněla jsem si na ni v rámci letošní Čtenářské výzvy. Tentokrát jsem si pořídila audioverzi v němčině na šesti CD. Tu jsem právě doposlechla a zase ji pošlu dál...
Teď už ale opravdu k samotnému příběhu :-). Je napínavý, originální, většina postav - samozřejmě kromě Marie a Lucase, nesympatická až do morku kostí, kromě toho drsná příroda Bretaně - co si tedy přát víc? Případ jako takový je dost spletitý a zápletka s krvácejícími menhiry dokonalá ;-). A přestože se celkové rozuzlení dá časem už tak trochu odhadnout, je podle mého názoru i přesto překvapivé a neotřelé. Za sebe tedy dávám plný počet, kniha je totiž nejen zajímavá, ale po čase i neodložitelná ;-).

m_martina
15.07.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila mnohem víc než seriál, i když ani ten nebyl špatný. Autorky dobře vystihly atmosféru drsného bretaňského ostrova, povahu jeho obyvatel a také vraždy se mi zdály dost neobvyklé. Příběh se dobře čte a já jsem byla s knihou spokojená.

martinaandulka
15.02.2019 4 z 5

Zajímavá detektivka , plná záhad, vražd a napětí.

ksander33
04.07.2017 2 z 5

Příběh mě moc nezaujal. Začátek byl chaotický a dlouho jsem měla guláš v postavách. Styl vyprávění mi taky nesedl. Když jsem to četla, měla jsem pocit, že sleduji dopolední TV film z německé produkce pro ženské publikum. Chybělo mi napětí, strašidelná atmosféra...

princesse
13.11.2016 4 z 5

Povedená a čtivá kniha u které se nenudíte. Stále se rozkrývají dávná tajemství hned několika rodin z ostrova, kde každý o každém vše ví a každný každého zná ... alespoň si to myslí.

ivule85
28.09.2014 5 z 5

skvěla kniha přesně jak jsem očekávala...viděla jsem i seriál podle toho natočený a musím řict že až na několik drobností je to dost totožné...mužu vřele doporučit :)

Karcoolka2210
18.06.2013 5 z 5

Skvela kniha. No nedala sa pustit z ruky. Pribeh vas vtiahne na maly ostrov, kde sa postupne odohravaju vrazdy za zahadnych okolnosti. Hlavnej hrdinke sa zmeni zivot za par dni. Takmer vsetci ostrovania sa vam zdaju podozrivi a viete, ze nieco skryvaju. A este sa k tomu pridaju aj tajomne krvacajuce kamene. No fakt, napinavy a velmi dobre napisany pribeh. Naplnili sa len dve z mojich mnohych podozreni:) Pre mna osobne skvela detektivka.

Selinute
22.05.2013 5 z 5

Příjemná a nenáročná oddychovka. Maják na "konci světa", menhiry, keltská mohyla, dolmeny, strmé útesy spadající do moře, to je prostředí v němž dochází k rituálním vraždám, které řeší mladá sypatická dvojice vyšetřovatelů. Kouzlo Bretaně, její mystika, divokost ostrova, legendy a tajemství nás provází celou knihou a udržují v napětí až dokonce.

Janamarie
21.01.2012 3 z 5

27 kapitol odkrývá napínavý detektivní román s prvky mystiky. Kniha se četla dobře, ale čtenář musí být stále ve střehu, která postava je s jakou další ve vztahu, jaká byla tragická událost z roku 1968, co se děje nyní? Kdo je přítel, kdo zloduch? Přečtěte si v závěru knihy, kde na čtenáře čeká rozluštění.
Dolmen doporučuji všem čtenářům detektivek a obdivovatelům mystiky…