Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein

Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85211/bmid_dokud-srdce-plane-neoficialni-biogr-MhL-85211.jpg 4 33 12

Žádná jiná německá skupina nerozděluje lidi tolik jako Rammstein. Buď jsou milovaní, nebo nenávidění. Střední cesta neexistuje. Koncertují-li kdekoli na světě, jsou euforicky oslavovaní. Texty jejich písní boří mnohá tabu, provokují, mají svůj zcela ojedinělý a často sarkastický humor. Patří k nejúspěšnějším skupinám, které přivedly německy zpívané písničky na jeviště a do hitparád po celém světě. Také v České republice mají Rammstein velkou fanouškovskou základnu, což dokládá několik vyprodaných koncertů této kapely ve sportovních halách v Praze a Ostravě. Kniha o komplexním uměleckém díle jménem Rammstein líčí příběh skupiny od jejích počátků až po její nejnovější album Liebe ist für alle da – podrobně, bez předsudků a často i kriticky.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Nava
Originální název:

Bis das Herz brennt : Die inoffizielle Rammstein-Biografie , 2009


více info...

Přidat komentář

los
25.04.2020 1 z 5

tohle se moc nepovedlo, obsahově kompilát známých faktů, literárně velká bída

LordSnape
30.11.2019 2 z 5

Rammstein jsem začal poslouchat ještě předtím, než vydali Mutter a přijeli na světové turné, které je katapultovalo mezi známé showmany. Takže vlastně ještě předtím, než to bylo cool. Filosofii kapely rozumím, je mi i jasné, proč prorazili, ale i přesto rozbory od hudebních publicistů mi přišly vážně fajn. Sám jsem se tomuto odvětví věnoval 7 let. Bohužel vše ostatní v knize jsou už jen kusé koláže. V podstatě mě moc nezajímá osobní život muzikantů, ale jejich hudba a vlastně to, proč tvoří a jakým způsobem postupují. To kniha trochu splňuje, ale jinak je vlastně úplně zbytečná. Jsou to informace z druhé ruky, ne od přímých aktérů. Nejsou zde samozřejmě žádné peprnné historky ani úsměvné věci, vzpomínky na koncertní zkušenosti... Rammstein jsou dost let spíše už firma, než kapela, což i oni sami přiznávají a to už není pro mě. Na začátku nehráli sice nic, co by se v tehdejším Německu neobjevilo, ale měli štěstí na lidi a zaujali. V podstatě je kniha dobrá jako zdroj při mapování vzniku Rammstein, ale to je tak vše.


CarolC
20.09.2019 4 z 5

Rozhodně doporučuji všem, co mají Rammstein rádi. Kniha je opravdu plná zajímavých informací. Nejvíc mě asi osobně bavilo číst o těch úplných začátcích a z jakých rodin jednotliví členové pochází. Některé pasáže byly ovšem nudné, ale i tak kniha splnila účel a mé očekávání :-).

Jeanie
25.08.2019 1 z 5

Autorův styl mě neskutečně štval. Kostrbaté psaní hodné žáka základní školy, neustálé omílání stejných slov nebo faktů o skupině.....několikrát za sebou opakované slovní spojení 'skupina jménem Rammstein' je ještě slabý odvar :-)) Hned na začátku autor upozorňuje, že kniha vznikla na základě informací z internetu (fanouškovské stránky, články, atd.), takže nic co by si fanoušek nepřečetl už dříve sám. Pro mě ztráta času.

SUC185
13.08.2018 5 z 5

Pro fanouška Rammstein se jedná o radostné počtení.
Jedná se sice o neoficiální biografii, která udává dost známých faktů o kapele, ale tady to má ucelený celek.

hnilda3
08.11.2017 5 z 5

Kapelu miluji tak nějak od malička, ale žádnou biografii jsem zatím nečetla, takže pro mě byla většina věcí úplně nových a zajímavých. Jen občas se tam věci dost opakovaly, ale i tak to bylo zajímavé počtení.

SedllY
28.08.2016 3 z 5

Rammstein je moje největší životní láska, tudíž jsem si tuhle knihu nemohl nechat ujít. Také to je jediná kniha o skupině Rammstein, která jde u nás sehnat. Bohužel mě kniha vcelku zklamala, často se tam opakují různé úryvky z novin, nebo rozhovorů a nic extra zajímavého se o skupině ani z celé knihy nedozvíte.. 3/5 :)

cloughie79
02.06.2016 4 z 5

Popravdě řečeno, neoficiální biografie je velmi často lepší a pro čtenáře zajímavější než oficiální, schválená a upravená interpretem - ten totiž do autorova textu rád zasahuje a pro něj nepříjemné věci vyhodí. Takže biografií je na světě mnohem víc neoficiálních než oficiálních... Tato kniha se čte dobře, a to i pro někoho, kdo není právě fandou Rammstein.

callahanh
23.01.2015 4 z 5

Důležité info u téhle knihy je, že jde o NEOFICIÁLNÍ biografii skupiny, takže čtenáře čekají spíše výtahy z různých studijních prací, rozhovorů, promo materiálů apod. Pro ty, kteří nejsou zarytými fanoušky Rammstein a nemají doma kompletní diskografii, jde o zajímavé dílko, které o členech leccos prozradí a tak nějak utřídí, jak které album vznikalo a v čem spočívá jeho výjimečnost a oblíbenost. Za jednoznačné pozitivum považuji oživení v podobě kapitol věnovaných rozhovorům s bývalým hudebním publicistou, hudebním sociologem a čtyřmi fanoušky skupiny, které nabídnou trochu jiný náhled na tvorbu skupiny. Psané je to naštěstí dost svižně a ne moc odborně, takže se to čte poměrně rychle. Problémem může být ovšem to, že ten, který o skupině dost ví, se tu nedozví nic moc nového, některá témata tu jsou jen nakousnuta (počty dětí), hodně informací se zbytečně opakuje, aniž by se nějak rozvedlo a hlavně tu chvílemi zoufale chybí nějaký pohled samotné skupiny a ne jen výňatky z rozhovorů. I když biografie není úplně dokonalá a chvílemi připomíná rozsáhlejší absolventskou práci, je dobře, že vznikla, protože nezaujatým posluchačům nabídne možnost, jak na Rammstein nahlížet a dá i tipy na to, jaké písně si poslechnout. 70%

Hezzy
05.08.2013 4 z 5

Možná jsou 4 hvězdy moc, ale jako velký fanoušek Rammstein nemohu jinak.

Ayllu
14.02.2012 2 z 5

Ze stejného důvodu jako předchozí čtenář (téměř žádné nové informace) dávám dvě hvězdy. Jde vlastně o jakousi kompilační práci z časopisů, které se navíc místy dost opakují. Navíc mi přijdou některé pasáže špatně přeložené - nebo autoři možná vkládají až moc svého výkladu (i když stručného) do hlavy Tilla - což mi s volnou interpretací u Rammstein moc nesedí. "Till zde...." (?) Jako jedinou "omluvu" tohoto počínání je mi fakt, že kniha nese podnázev NEOFICIÁLNÍ biografie skupiny

Mareckin
03.09.2011 4 z 5

Pro fanoušky RAMMSTEIN je tahle kniha jak stvořená ! 4 z 5 dávám jen proto, protože RM poslouchám od počátku a v této knize jsem se dozvěděl prakticky vše, co jsem věděl už dávno z různých www a časopisů až na pár věcí, které mě dostaly. Každopádně mít vše o RM pohromadě v jedné knize neuškodí. Doporučuju !

Štítky knihy

hudba hard rock, heavy metal

Autoři knihy

Thorsten Schatz
německá, 1968
Michael Fuchs-Gamböck
německá, 1965