Doktorka za mřížemi

Doktorka za mřížemi https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479686/bmid_doktorka-za-mrizemi-M9V-479686.jpg 4 30 9

Děsivé i srdcervoucí příběhy z lékařské praxe ve věznicích Dr. Amanda Brownová pečovala o chovance v nejslavnějších britských věznicích. Byla svědkem zázračných porodů, vynalézavých projevů odporu, brutálních útoků na vězně i srdcervoucího sebepoškozování. V těchto nemilosrdně upřímných a inspirativních memoárech líčí Amanda případy, které formovaly její kariéru, příběhy o tom, jak pomáhala lidem, na které by většina z nás raději zapomněla.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Prison Doctor , 2019


více info...

Přidat komentář

irena8302
02.02.2024 5 z 5

Krásná i když drsná knížka. Dobře se četla.

čef
23.09.2023 4 z 5

Jak to chodí v britských věznicích s různými nešťastníky, kteří byli, chudáčci, zavření. Každý však má svoje práva a tak mají všichni zaměstnanci vězení pro mladistvé, muže i ženy stále co dělat. O vzrušení se sebepoškozováním, sebevraždami, drogami a těžkými onemocněními má lékařka v tomto místě převelice, což jí samozřejmě těžce zatěžuje, ale nakonec také uspokojuje. Napsáno dle skutečnosti a tak je to samozřejmě hodně zajímavé.


SimulinaT
19.06.2023

Knihu doporučuji, hezky se četla. Je plna zajímavých příběhu.

AkiB
26.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc krásná knížka, která by klidně mohla být ještě delší, protože byla velice čtivá. Autorka dokázala o každém jednotlivém vězni psát hezky poutavě a klidně bych ve čtení ještě ráda pokračovala. Člověk si při čtení knih uvědomí určité věci.
Lidé, kteří jsou ve vězení, byli mnohdy sami oběťmi. Ať už co se týká příběhů z chlapecké věznice, kdy ti kluci pocházeli z různých rodin a měli častokrát velmi ošklivé dětství. Pokud nevyrůstali v lásce a v přijetí, je potom velice snadné propadnout kriminálním činům. A to už vůbec nemluvím o ženské věznici, kdy ženy velice často žijí s někým, kdo je totálně zničí a ony samy pak vůbec netuší, co mají se svým životem dělat a poté propadnou drogám.
Je velmi snadné někoho odsoudit, že pije alkohol či bere drogy, ale už vůbec nemáme tušení, co ten člověk má za sebou. Zneužívání v dětství, zneužívání v partnerském vztahu, znásilnění, vydírání... vážně bychom se s tím vypořádali lépe?

Velice smekám před autorkou, že i ve svém věku se nadále věnuje svojí práci. Je až dojemné, jak někdo tak moc může milovat svoji práci a je to to největší požehnání, jakého se jí mohlo dostat, vzhledem k tomu, kolik času v práci během života strávíme.


Často jsou to ty nejobyčejnější věci, které pro lidi uděláte, věci, na které s každodenním životem skoro zapomenete, co může vyvolat ty největší změny. Těch několik slov povzbuzení mu možná změnilo život navždy.

Den, kdy ztratím soucit, bude dnem, kdy přestanu pracovat. Obávám se, že si to vždycky budu brát k srdci.

V mnoha těch velkolepých domech, za těmi zdánlivě dokonalými fasádami, číhá spousta úzkosti a neštěstí.

L.Helena
11.09.2022 4 z 5

Zajímavé čtení, vůbec by mi nevadilo, kdyby kniha byla obsáhlejší.

MiskaMa
24.05.2022 4 z 5

Příběhy z lékařské praxe v anglických věznicích. Knížka byla lékařkou napsána empaticky, líbil se mi její přístup k lidem.

Radka1911
02.05.2022 4 z 5

Pěkný popis lékařské praxe v anglických věznicích. Knížka není nijak děsivá a dobře se čte.

DreamerX9
11.02.2022 3 z 5

Líbil se mi profesionální přístup paní doktorky i když ne vždycky bylo snadné si ho zachovat. Paní doktorka popisuje svou praxi a situace které zažívá velice lidsky. Ačkoliv knižka mohla být trochu delší a možná víc rozepsaná ale co víc dodat? Respekt k tomuto povolání a práci, kde je tato popisovaná praxe denním chlebem

daza.dt
20.01.2022 5 z 5

Skoro v padesáti dát výpověď v zajeté praxi a začít znovu od nuly u vězňů - klobouk dolů a smekám hluboce. Velmi hezky a mile napsaná knížka a dost neveselých věcech. Rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

lékařské prostředí vězení, věznice zdravotnictví sebepoškozování

Autorovy knížky

Amanda Brown
americká
2021  75%Doktorka za mřížemi

Kniha Doktorka za mřížemi je v

Právě čtených3x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce89x
Chystám se číst50x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x